14 τρόποι να πουλήσεις τα χειροποίητα κοσμήματα

2019-11-02

Πουλάς κοσμήματα; Αν ναι, σήμερα θα μοιραστώ τις καλύτερες συμβουλές και στρατηγικές μάρκετινγκ. Αν πάλι τώρα ξεκινάς την έρευνα σου για το ποιά είναι τα βασικά βήματα για να ξεκινήσεις την δική σου online επιχείρηση δες εδώ.

Ποιότητα έναντι ποσότητας

Πιστεύω ότι η καλύτερη συμβουλή μάρκετινγκ για την επιχείρηση κοσμημάτων ή οποιαδήποτε επιχείρηση για το θέμα αυτό είναι η ποιότητα. 

Διαφήμισε τα κοσμήματά σου σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Φωτογράφισε υπέροχες φωτογραφίες που πουλούν το κόσμημά σου

Δείξε τις υπέροχες λεπτομέρειες σε κάθε κομμάτι με ζωντανές καθαρές φωτογραφίες που κάνουν τους πελάτες σου να πιστεύουν ότι κρατούν το κομμάτι στα χέρια τους. Εάν δεν έχεις καλές φωτογραφίες, κανένα social media, διαφημίση στο google δεν θα πουλήσει το προϊόν σου. Αν δεν ξέρεις πώς να να φωτογραφίζεις [ θα σε βοηθήσει το άρθρο μου θα το βρεις εδώ ]ή δεν έχεις χρόνο να μάθεις - επένδυσε σε κάποιον που ξέρει! Δες το παρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει επίσης.


Φόρεσε ένα κόσμημα σου κάθε μέρα, όπου και αν πηγαίνεις.

Κάθε άτομο που συναντάς είναι δυνητικός πελάτης. Να είσαι φιλική /φιλικός, θετική / θετικός και να χαμογελάς σε όλους που βλέπεις. Όταν οι άνθρωποι σε συγχαρούν για τα κοσμήματά σου, πες ευχαριστώ, δώσε την επαγγελματική σου κάρτα και πες, αφού σας αρέσουν αυτά τα σκουλαρίκια ή αυτό το δαχτυλίδι, βραχιόλι, κολιέ ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι, επισκέψου την ιστοσελίδα μου για να δείς όλα τα κοσμήματά μου.

Πες την προσωπική σου ιστορία

Δείξε στους πελάτες σου ποιά ή ποιός είσαι. Τους επιτρέπει να κάνουν ισχυρότερη σύνδεση μαζί σου.

Εμφάνισε το όνομά σου, όπου μπορείς

Ένα από τα καλύτερα πράγματα, ενώ είναι δύσκολο να κάνεις, είναι να εμφανίζεται το προϊόν σου σε ένα περιοδικό (όχι διαφήμιση). Πρέπει να βρείτε το σωστό άτομο επικοινωνίας (εκδότης συγκεκριμένης περιοχής του περιοδικού). Στείλε τις πληροφορίες σου, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε με έντυπη μορφή, συμπεριλαμβανομένων οποιονδήποτε φωτογραφιών του προϊόντος σου. Πρόσφερε ένα giveaway για τους αναγνώστες του περιοδικού που θα σε διαφημίσει. Επίσης μπορείς να οργανώσεις το δικό σου giveaway.Αν δεν ξέρεις πως δες το παρακάτω βίντεο

Έλα σε επαφή με bloggers της μόδας

Οι online bloggers μόδας αναζητούν πάντα κομμάτια για να προσθέσουν, και με την εμπειρία μου, θα δημοσιεύσουν τα προϊόντα σου για το μικρό ποσό της αποστολής ενός από τα κομμάτια σου δωρεάν! Διάβασε εδώ πως θα έρθεις σε επαφή μαζί τους. Μια πλατφόρμα που θα σε βοηθήσει πολύ ειναι η ShareASale. Θα βρεις χιλιάδες influencer που θα προωθήσουν το προιόν σου πολύ γρήγορα.

Φτιάξε το δικό σου blog.

Γράψε άρθρα, συνδίασε τα κοσμήματα σου με ρούχα. Αν δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις το δικό σου blog δες το παρακάτω βίντεο

Συνδεσου συναισθηματικά

Για να διακρίνεις τον εαυτό σου από άλλους καλλιτέχνες, βεβαιωσου ότι το υλικό της ιστοσελίδας σου μιλά άμεσα με τους μελλοντικούς πελάτες σου και μεταφέρεις μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τα κοσμήματα σου. Δώσε τους κάτι περισσότερο από μια λίστα με μέταλλα, πολύτιμους λίθους και διαστάσεις ώστε να μπορούν να συνδεθούν συναισθηματικά με τις δημιουργίες σου και να παρακινηθούν να αγοράσουν.

Χρησιμοποιήστε δωρεάν εργαλεία αλλά και επι πληρωμή

Το FB, το Pinterest, το Τwitter, το Instagram και το blogging είναι υπέροχα. Δεδομένου ότι είναι δωρεάν μπορείς να πειραματιστείς όσο θέλεις. Σίγουρα θα χρειαστείς μια κάρτα για τις συναλλαγές σου, οπότε σου προτείνω της Revolut καθως με τις αγορές σου θα δικαιούσε και επιστροφή χρημάτων. θα βρεις περισσότερες πληροφορίες εδώ. Τώρα πια μπορείς να πουλάς και χωρίς να έχεις το δικό σου website. Χρειάζεσαι μόνο μια μαγική συσκευή που θα μπορείς να στέλνεις το link πληρωμής στο πελάτη σου με μήνυμα, σε όποια χώρα και αν ζει. Διάβασε το άρθρο μου για να μάθεις περισσοτερα και έχω καρφιτσώσει και βίντεο με tutorial για να μάθεις να το χειρίζεσαι εύκολα και γρήγορα. Θα το βρεις εδώ 

Χρησιμοποίησε hashtag

Χρησιμοποίησε Hashtags για να δημιουργήσεις ένα ευρύτερο κοινό με βάση το προϊόν σου! Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε δει.

Να έχεις σαφείς και ενημερωτικές περιγραφές

Ποιες είναι οι διαστάσεις του κοσμήματος; Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιεις; Οι πιθανοί πελάτες χρειάζονται αυτό το είδος πληροφοριών για να τους βοηθήσει να αποφασίσουν για την αγορά τους. Και για να σφραγίσεις την πώληση, δώσε μια μικρή εικόνα για το πως εμπνέυστηκες αυτό το κομμάτι και μια ιστορία για τις τεχνικές που χρησιμοποίησες για να το δημιουργήσεις. Τα προσωπικά στοιχεία θα βοηθήσουν το κοσμημάσου να ζωντανέψει για τον αγοραστή.

Χρησιμοποίησε επαγγελματικές κάρτες

Έχω διαπιστώσει ότι είναι σημαντικό να έχεις επαγγελματικές κάρτες ή flyers ειδικά σε εκθέσεις . Βοηθάει τους αναποφάσιστους αγοραστές να σε παρακολουθήσουν αργότερα και να κάνουν online αγορές. Για μια οικονομική μακέτα σίγουρα θα χρειαστείς το Fiver

Στείλε ευχετήριες κάρτες με κωδικό έκπτωσης

Στείλε μια ευχετήρια κάρτα με έναν ειδικό κωδικό έκπτωσης, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο προσωπικά παρεχοντας του μια έκτωση στις επόμενες αγορές του. Αυτό δέιχνει στους πελάτες σου οτι τους εκτιμάς και τους σκέφτεσαι.

Δημοσίευση με συνέπεια

Όταν δημοσιεύεις στο Facebook ή το Pinterest, πρέπει να το κάνεις με ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Παίρνει λίγο χρόνο στις αρχές της εβδομάδας για να συγκεντρώσεις κάποιες φωτογραφίες, τα κείμενα και να τα ετοιμάσεις για να τα χρησιμοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα. Μπορείς να βρείς επίσης υλικό για κοινή χρήση από άλλες πηγές που ταιριάζουν με το εμπορικό σήμα σου (blogs, προϊόντα που σου αρέσουν, φωτογραφίες που εμπνέουν). Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι διαρκώς στα social media. Απλά προγραμμάτίσε τις αναρτήσεις σου.

Παροχή καλής εξυπηρέτησης πελατών

Απάντησε αμέσως και προσπάθήσε να λύσεις τυχόν προβλήματα που προκύπτουν με τις παραγγελίες γρήγορα.

Σου προτείνω να δεις τα ανάλογα βίντεο, θα σε βοηθήσουν πολύ. Για περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο δες εδω

Αγωνίζεσαι να αναπτύξεις το Instagram σου! Εχω ετοιμάσει ένα ebook για εσένα! Κάνε κλίκ εδώ 

Αν θέλεις πάλι να αναπτύξεις το Instagram είτε για να μεγαλώσεις το brand σου, να προβάλλεις την επιχείρηση σου, να γίνεις influencer ή απλά να πάρεις followers τότε πρέπει να σε ενημερώσω πως το πρόγραμμα μου 'Πως να γίνεις expert στο Instagram΄΄  είναι έτοιμο και μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν το πρώτο μάθημα εδώ 

Online μαθήματα οπου θα μάθετε πως να

1. Αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας
2. Καθιερώσετε την επωνυμία σας
3. Μείνετε στο μυαλό των ανθρώπων
4. Αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου
5. Δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες
6. Αυξήσετε τις πωλήσεις σας
7. Γινετε Influencer
8. Κάνετε προώθηση περιεχομένου
9. Γίνετε viral
10.
Μάθετε περισσότερα για τους πελάτες σας

Θα μάθετε στο δικό σας χρόνο, μέσα απο το κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή σας να χειρίζεστε το λογαριασμό σας στο Instagram.

Θα μάθετε τις καλύτερες στρατηγικές και πρακτικές για να πάρετε followers, να προβάλετε την επιχείρηση σας, να γίνετε influencer!


Πολλοί από τους φίλους μας θέλουν να μάθουν τις στρατηγικές και τις τακτικές μας, και εμείς ποτέ δεν είμασταν τσιγκούνιδες σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών. Αν θες να μάθεις ποιά εργαλεία χρησιμοποιούμε κάνε κλίκ 

Έλα να συνδεθούνε στο instagram

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου! Θα σε αγαπούν διπλά.

Για την ελευθερία σου!

Θα σε δω στην κορυφή!

Life is Grand!


Υ.Γ Αν δεν έχεις διαβάσει για το καινούριο πρόγραμμα συνεργατών που έχω δημιουργήσει εγώ και η ομάδα μου για ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν επιχείρηση με κοσμήματα δες το παρακάτω βίντεο και διάβασε και εδώ