Πως να πάρω followers στο instagram δωρεάν

2022-04-21

Για κάθε κοινωνικό δίκτυο, ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά ερωτήματα είναι: Πώς να πάρω followers; 

Ποτέ δεν θα σας πω "Πληρωμή για διαφημίσεις" χωρίς να σας πω πρώτα κάποιες άλλες μεθόδους για να αυξήσετε ένα στοχευμένο κοινό. 

Φυσικά, μπορείτε να ακολουθήσετε την εύκολη διαδρομή και να πληρώσετε για διαφήμιση στο Instagram. Και είμαι αρκετά σίγουρη ότι θα μπορέσετε να προσελκύσετε τουλάχιστον κάποιους οπαδούς με αυτόν τον τρόπο. Αλλά...

Σας συμβουλεύω ανεπιφύλακτα να «μάθετε» λίγα περισσότερα για το Instagram, τις επιλογές σας για να αυξήσετε ένα κοινό χωρίς διαφημίσεις - και για το κοινό-στόχο σας, προτού πληρώσετε για τις διαφημίσεις».

Ακολουθούν 17 εύκολοι τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερη αφοσίωση και οπαδούς.

1. Δημοσιεύστε τακτικά - και πιο συχνά

Τίποτα δεν είναι πιο βαρετό και πιο αόρατο όσο ένας λογαριασμός στο Instagram που δεν δημοσιεύει. Αν θέλετε να αυξήσετε ένα κοινό, πρέπει να δημοσιεύσετε.

Όπως σε πολλά άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter ή το Facebook, είναι μοιραίο λάθος στο Instagram να μην δημοσιεύεις. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι πιο επιτυχημένοι λογαριασμοί στο Facebook και στο Instagram τείνουν να δημοσιεύουν πολύ περισσότερο από τους μικρότερους λογαριασμούς.

2. Ερευνήστε και χρησιμοποιήστε hashtags

Ενώ σε ορισμένα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook τα hashtags δεν παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο - στο Instagram τα hashtags είναι το κλειδί της επιτυχίας σας. Η εύρεση των καλύτερων hashtag για κάθε θέση και η ανάρτηση στο Instagram είναι επιστήμη.

Η μη έρευνα για τα hashtags μπορεί εύκολα να σκοτώσει τις πιθανότητές σας για επιτυχία στο Instagram. Τα καλύτερα hashtags χρησιμοποιούνται συχνά, αλλά όχι υπερβολικά. Πρέπει να σχετίζονται στενά με την εικόνα και τη θέση σας.

Για να βρείτε τα καλύτερα hashtags, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Instagram και τα δεδομένα που παρέχει όταν αναζητάτε μια λέξη-κλειδί απευθείας στο Instagram. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ορισμένα εργαλεία για να σας βοηθήσουν με την έρευνά σας, οπως το iq hashtag Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να δείτε  άλλα άτομα, τις αναρτήσεις τους και ποια hashtags χρησιμοποιούν στις πιο επιτυχημένες εικόνες τους.

3. Μείνετε συνεπείς με τον στόχο, τη θέση και την ομάδα-στόχο σας

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον, αφοσιωμένο και στοχευμένο κοινό στο Instagram, πρέπει να διατηρήσετε τις αναρτήσεις σας συνεπείς. Ανάλογα με το τι θέλετε να πετύχετε με τη δραστηριότητά σας, πρέπει να δημοσιεύσετε ανάλογα. Το Instagram είναι μια πολύ ανοιχτή και αφοσιωμένη κοινότητα. Είναι εύκολο να μιλάς με αγνώστους, και είναι επίσης αρκετά εύκολο να κάνεις αγνώστους να σε ακολουθήσουν - και να αλληλεπιδράσουν μαζί σου για τις κοινές φωτογραφίες σου. Η δραστηριότητά σας είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός στοχευμένου κοινού!

4. Κάντε like στις φωτογραφίες άλλων ανθρώπων

Υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες που μπορούν να σας φέρουν μπροστά σε άτομα από το κοινό-στόχο σας. Το να βάζετε like στις φωτογραφίες άλλων είναι ένα από αυτά.

Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στο Instagram παραδέχονται ότι στην αρχή απλώς ΄έβαζαν like σε φωτογραφίες από άλλους Instagrammers.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ακόμα καλύτερα αν βάζετε like σε περισσότερες από μία φωτογραφίες. Επιστρέψτε μετά από λίγες μέρες και κάντε like σε άλλη φωτογραφία και ο κόσμος θα αρχίσει να σας προσέχει.

5. Σχολιάστε φωτογραφίες

Λάβετε υπόψη ότι το να σχολιάσετε σημαίνει περισσότερα από το να λέτε: ακολουθήστε με ή κάντε like στη φωτογραφία μου. Ο σχολιασμός θα πρέπει επίσης να είναι κάτι περισσότερο από το να πεις κάτι γενικό όπως "όμορφο" - αν και αυτό είναι τουλάχιστον μια αρχή.
Όσο πιο προσεκτικό το σχόλιό σας τόσο πιο πιθανό θα γίνει αντιληπτό. Και συχνά οι άνθρωποι θα σου απαντήσουν.
Η επιλογή "μου αρέσει" και ο σχολιασμός των φωτογραφιών άλλων ανθρώπων λειτουργεί καλύτερα για μικρούς λογαριασμούς. Αν σχολιάζετε φωτογραφίες από influencers με εκατομμύρια followers, το σχόλιο και τα like σας είναι πολύ πιο πιθανό να χαθούν στην κακοφωνία των εκατομμυρίων θαυμαστών.

6. Ακολουθήστε άτομα από την ομάδα-στόχο σας

Εάν θέλετε οι άνθρωποι να σας ακολουθούν, πρέπει να είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε και μερικούς ανθρώπους. Δεδομένου ότι το Instagram πρόσφατα απέκλεισε ορισμένα αποτελεσματικά εργαλεία για να σας βοηθήσουν να καταργήσετε την παρακολούθηση των ανενεργών λογαριασμών και των ατόμων που δεν σας ακολουθούν, το να ακολουθείτε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων στο Instagram και να μην ακολουθείτε αυτούς που δεν ακολούθησαν δεν θα είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος για να αποκτήσετε οπαδούς. Ωστόσο, η ακολούθηση ορισμένων λογαριασμών μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτά τα πολύτιμα πρώτα ζευγάρια των εκατοντάδων ακολούθων. Επιπλέον, η ακολούθηση αυτών των λογαριασμών θα σας βοηθήσει να λαμβάνετε πιο ενδιαφέρουσες εικόνες στη ροή σας και θα διευκολύνει τη σύνδεση με "μου αρέσει" και τα σχόλια

7. Προωθήστε το Instagram σας

Εάν έχετε ήδη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ορισμένα κοινωνικά δίκτυα, σίγουρα βοηθάει να ενημερώσετε το κοινό σας ότι είστε και εσείς στο Instagram. Και επειδή μια παρότρυνση για δράση έχει πάντα καλύτερα αποτελέσματα: Απλώς ζητήστε από τους ακόλουθούς σας στο Twitter ή στο Facebook να σας ακολουθήσουν και στο Instagram. Ίσως θελήσετε ακόμη και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διασταυρώσετε τις εικόνες σας στο Instagram στο Facebook ή στο Twitter.

8. Ζητήστε like και σχόλια

Το Instagram χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο παρόμοιο με τον αλγόριθμο του Facebook για να καθορίσει ποιες φωτογραφίες θα εμφανίζονται στη ροή σας. Οι περισσότεροι από εσάς πιθανότατα θα γνωρίζετε ότι η αφοσίωση στο Facebook είναι το κλειδί για περισσότερη προβολή. Αυτό ισχύει και για το Instagram: περισσότερα likes και σχόλια αυξάνουν τις πιθανότητές σας να προσεγγίσετε ένα κοινό με τις εικόνες σας. Μπορείτε να εμπνεύσετε ενεργά σχόλια και likes κάνοντας μια ερώτηση στο κοινό σας. Ένα απλό παράδειγμα θα ήταν το εξής: Αν δημοσιεύσετε μια φωτογραφία από τον καφέ σας την Κυριακή, θα μπορούσατε να ρωτήσετε το κοινό σας: Ποιο είναι το αγαπημένο σας ρόφημα για να ξεκινήσετε το πρωί της Κυριακής; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια! Μια παρότρυνση για δράση στο σωστό μέρος μπορεί να ενισχύσει την αφοσίωση σας στις φωτογραφίες σας.

9. Κάντε τις φωτογραφίες σας φοβερές με φίλτρα

Μια φορά μίλησα με έναν φίλο και είπα, οι φωτογραφίες σου είναι φοβερές. Απάντησε: Ξέρεις, ακόμα κι αν οι φωτογραφίες σου είναι μέτριες, τα φίλτρα του Instagram σε βοηθούν να μετατρέψεις μια μέτρια φωτογραφία σε κάτι εντυπωσιακό και εξαιρετικό.

Και είναι αλήθεια: Σχεδόν πάντα υπάρχει ένα φίλτρο Instagram που θα αφήσει τη φωτογραφία σας να φαίνεται σαν κάτι ξεχωριστό.

Και αυτό φαίνεται σε κάποιους αριθμούς. Οι φιλτραρισμένες φωτογραφίες είναι

21% περισσότερες πιθανότητες να προβληθούν

45% περισσότερες πιθανότητες να λάβουν ένα σχόλιο

10. Χρησιμοποιήστε quotes

Τα quotes συχνά λαμβάνουν έναν τόνο likes, shares και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συχνά λειτουργούν καλά στις σελίδες του Facebook, μπορούν να εμπνεύσουν εκατομμύρια retweets στο Twitter. Είναι σίγουρα ένας τύπος περιεχομένου που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε για τον λογαριασμό σας στο Instagram.

Ωστόσο, αυτή η τακτική λειτουργεί καλύτερα σε ορισμένες θέσεις και όχι σε όλες. Θα πρέπει να εξακολουθείτε να στοχεύετε το σωστό κοινό. Όλη η αφοσίωση στις εικόνες σας δεν θα σας πάει μακριά εάν το κοινό που προσελκύετε δεν αντιστοιχεί στην ομάδα-στόχο σας.

11. Προσθέστε γεωγραφική ένδειξη στις φωτογραφίες σας

Η προσθήκη γεωγραφικών ετικετών σημαίνει ότι προσθέτετε μια τοποθεσία στη φωτογραφία σας στο Instagram. Είναι ένας απλός τρόπος για να αυξήσετε την έκθεση για την εικόνα σας, καθώς οι φωτογραφίες με τοποθεσία έχουν 79% περισσότερη αφοσίωση από αυτές που δεν έχουν.

12. Δοκιμάστε τι αρέσει στο κοινό σας - δημοσιεύστε το πιο συχνά

Όλα εξαρτώνται από τόσους πολλούς παράγοντες που η απλή απάντηση είναι: δοκιμάστε το και δημοσιεύστε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στα οποία αντιδρά το κοινό-στόχος σας.

13. Χρησιμοποιήστε το Instagram Stories

Οι ιστορίες Instagram είναι μια μορφή ενημερώσεων Instagram που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες. Οι ιστορίες Instagram αποκτούν πρόσθετη προβολή όσο υπάρχουν, καθώς εμφανίζονται σε εμφανή θέση πάνω από τη ροή σας στο Instagram.

14. Ζητήστε από τους followers να κάνουν tag έναν φίλο

Το να ζητάτε από τους ακολούθους να επισημάνουν έναν φίλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαδώσετε τη φωτογραφία σας - αλλά πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε με προσοχή, διαφορετικά θα γίνει είτε βαρετή είτε ανεπιθύμητη. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι η προώθηση μιας εκδήλωσης ή μιας ειδικής προσφοράς και το να ζητάτε από τους ακόλουθούς σας να επισημάνουν φίλους για τους οποίους αυτό θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον.

15. Χρησιμοποιήστε Emojis

Τα emoji είναι ακόμα σε άνοδο. Ένας τόνος σχολίων στο Instagram δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο εκτός από emoji. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαντήσετε χωρίς να χρειάζεται να γράψετε μεγάλο κείμενο. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στα emoji από όσα φαντάζεστε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αναζητήσετε emojis στο Instagram. Και αυτό κάνει τα emojis ένα επιπλέον μέσο για να τραβήξετε περισσότερη προσοχή στον λογαριασμό σας στο instagram ή σε ορισμένες φωτογραφίες που μοιράζεστε.

Για παράδειγμα, ένας φωτογράφος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το emoji της κάμερας στο προφίλ του στο Instagram για να ξεκαθαρίσει αμέσως περί τίνος πρόκειται. 

16. Προσελκύστε το κοινό σας

Μην δημοσιεύετε απλά και στη συνέχεια περιμένετε να έρθουν σχόλια. Μπορείτε να εμπνεύσετε ενεργά σχόλια και αφοσίωση.

Κάντε μια ερώτηση - μπορείτε ακόμη και να επισημάνετε ένα άτομο και να του/της υποβάλετε την ερώτηση ρητά

Πάντα αντιδράτε στα σχόλια και απαντάτε σε αυτά

17. Παρακολουθήστε και μάθετε τι αρέσει στο κοινό σας

Όπως συμβαίνει συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: πρέπει να πάρεις θάρρος και απλά να αρχίσεις να δημοσιεύεις. Αφού δημοσιεύσετε μερικές φωτογραφίες, κάντε ένα βήμα πίσω και αναλύστε τι λειτουργεί καλά και τι δεν αρέσει στο κοινό σας.

Το Instagram είναι ένα πολύ ανοιχτό και αφοσιωμένο κοινωνικό δίκτυο. Εάν η δραστηριότητά σας δεν εμπνέει αφοσίωση και νέους οπαδούς, θα πρέπει να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να ξανασκεφτείτε τη δραστηριότητά σας. Επισκεφτείτε τα προφίλ ορισμένων ατόμων από τη θέση σας και ρίξτε μια ματιά στο πώς ενεργούν στο Instagram και πώς αντιδρούν οι ακόλουθοί τους. Μπορείτε να μάθετε και να αντιγράψετε κάποια από τη δραστηριότητά τους; ΑΝ λειτουργεί για αυτούς, μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει για εσάς!

Να είστε πάντα ανοιχτοί σε προσαρμογές και να είστε πρόθυμοι να μάθετε. Και μόλις αυξηθεί το κοινό σας, θα μπορείτε να στραφείτε στο μάρκετινγκ του ιστολογίου σας και με το Instagram.

Αυτά και άλλα πολλά θα μάθετε, στο πρόγραμμα που δημιούργησα για να γίνετε κι εσείς Instagram Expert. Online μαθήματα οπου θα μάθετε πως να

1. Αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας
2. Καθιερώσετε την επωνυμία σας
3. Μείνετε στο μυαλό των ανθρώπων
4. Αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου
5. Δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες
6. Αυξήσετε τις πωλήσεις σας
7. Γινετε Influencer
8. Κάνετε προώθηση περιεχομένου
9. Γίνετε viral
10.
Μάθετε περισσότερα για τους πελάτες σας

Θα μάθετε στο δικό σας χρόνο, μέσα απο το κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή σας να χειρίζεστε το λογαριασμό σας στο Instagram.

Θα μάθετε τις καλύτερες στρατηγικές και πρακτικές για να πάρετε followers, να προβάλετε την επιχείρηση σας, να γίνετε influencer!

Και για να σε ευχαριστήσω που με παρακολουθείς θα σου κάνω δώρο το πρώτο μάθημα. Βάλε εδώ το email σου για να το παραλάβεις. 

Έλα να συνδεθούμε κι εμείς στο instagram

Υ.Γ Αν θέλεις να κατεβάσεις απο το Instagram φωτογραφίες και βίντεο δωρεάν μπορείς να επισκεφτείς το καινούριο μου website. Θα βρεις δωρεάν μαρκετινγκ εργαλεία που θα σε βοηθήσουν. Κάνε κλικ εδώ