Πως να έχετε μεγαλύτερο επιτόκιο καταθέσεων το 2024

2024-02-01

Καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων συνεχίζουν να ανεβαίνουν, το ίδιο ισχύει και για τα επιτόκια στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Αυτά είναι κακά νέα για τους δανειολήπτες, αλλά καλά νέα για άτομα με χρήματα σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο προφανώς έχεις κάποιες καταθέσεις στην τράπεζα και αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να έχεις μεγαλύτερο επιτόκιο. Λοιπόν είσαι στο σωστό σημείο.

Τα επιτόκια σε τράπεζες στην Ελλαδα

Απο τις αρχές του 2024 εκτιμάται ότι θα αρχίσουν τις αναπροσαρμογές στα επιτόκια που προσφέρουν μέσω των λογαριασμών προθεσμίας. Βέβαια τα πρώτα προγράμματα θα εφαρμοστούν με διάρκεια 12 μηνών και πάνω. Όσοι λοιπόν δεν έχουν διάθεση να ρισκάρουν, τοποθετώντας χρήματα σε προιόντα που ενέχουν ρίσκο για το αρχικό κεφάλαιο ή για την απόδοση τους, καλό θα ήταν να αρχίσουν να ψάχνονται. Σίγουρα κάποιες τράπεζες στην Ελλάδα προσφέρουν επιτόκια αλλά είναι πολύ μικρά. Αν μπορείς γιατί να μην πάρεις μεγαλύτερα.

Σήμερα έχω να σου προσφέρω ένα πρόγραμμα που θα σου εξασφαλίσει σίγουρο εισόδημα και με το δικαίωμα να επιλέξεις τη χρονική περίοδο.

Η πλατφόρμα λέγεται Freedom24. Eίναι μια διεθνής διαδικτυακή εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες χρηματομεσιτείας. Παρέχει στους πελάτες της ΕΕ όλα όσα χρειάζονται για επιτυχημένες επενδύσεις: άμεση πρόσβαση στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου, εμπεριστατωμένη χρηματοοικονομική ανάλυση, εύχρηστες εφαρμογές συναλλαγών και ευέλικτη υποστήριξη πελατών στη μητρική τους γλώσσα. 

Ναι μπορείς να μιλήσεις μαζί τους στα ελληνικά και επίσης και η πλατφόρμα τους είναι στην ελληνική γλώσσα.

Η εταιρεία διαθέτει υποκαταστήματα και αντιπροσώπους στην Κύπρο, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Μπορείς πολύ εύκολα να ανοίξεις έναν αποταμιευτικό λογαριασμό από το κινητό σου τηλέφωνο ή από τον υπολογιστή σου και να αποταμιεύσεις τα χρήματα σου με πολύ υψηλότερο επιτόκιο. Και επειδή δεν θέλω να αναπαράγω τα ίδια ακριβώς με την κεντρική τους ιστοσελίδα κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις όλες τις πληροφορίες αναλυτικά. Το καλύτερο όμως είναι οτι όταν εγγραφείς με τον δικό μου σύνδεσμο θα κερδίσεις μια δωρεάν μετοχή αξίας έως και 700$.

Αποταμιευτικός λογαριασμός D


Για να καταθέσεις τις αποταμιεύσεις σου θα επιλέξεις το D account και θα έχεις την δυνατότητα να βγάζεις παθητικό εισόδημα ημερησίως (αφού εισπράττεις τους τόκους καθημερινά).
Ο λογαριασμός D δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν συνηθισμένο αποταμιευτικό λογαριασμό, το σπουδαίο με αυτόν είναι το επιτόκιο που σου δίνει σε σχέση με τις κλασικές τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις όφελος και με το μη επενδυμένα κεφάλαια σου. 
Σε σχέση με το μηδενικό επιτόκιο που όλες οι ελληνικές τράπεζες σου δίνουν το ετήσιο επιτόκιο της Freedom24 μοιάζει εξωπραγματικό.

 Γιατί λοιπόν να επιλέξω να αποταμιεύσω τα χρήματα μου σε κάποια Ελληνική τράπεζα και όχι στην Freedom24?
Επίσης εάν ανησυχείς για το πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις σου, περίμενε θα το αναλύσουμε στην συνέχεια. Πραγματικά θα εκπλαγείς!

Η διαδικασία κατάθεσης και ανάληψης χρημάτων προς τον επενδυτικό λογαριασμό σου στην Freedom24 είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη. Μπορείς να στείλεις τα χρήματα σου με δύο τρόπους α) Τραπεζικό έμβασμα, β) Χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Η διαδικασία ανάληψης χρημάτων απο τον λογαριασμό σου είναι ιδιαίτερα απλή και συνοδεύεται με μία συνολική προμήθεια (και της Freedom24 και της τράπεζας σου). Έπειτα τα χρήματα σου θα είναι διαθέσιμα στον λογαριασμό σου μετά απο 2 με 3 εργάσιμες ημέρες. 

Παράλληλα, η Ε.Ε. έχει θεσπίσει νομοθεσία με την οποία προστατεύει τα κεφάλαια των επενδυτών (έως και €20.000) από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία/απάτη. Η παραπάνω ασφάλεια ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση χρεοκοπίας/απάτης από πλευράς της Freedom24 και αφορά όλα τα προϊόντα της για πάντα.

Άνοιξε λογαριασμό και λάβε Δωρεάν μια μετοχή έως 700$ (απο 25 ετών και πάνω)

Το να ανοίξεις έναν νέο λογαριασμό στην πλατφόρμα της Freedom24 είναι υπόθεση μερικών λεπτών, καθώς μπορείς να ολοκληρώσεις την εγγραφή εξ' ολοκλήρου με την χρήση του κινητού σου τηλεφώνου.

Ελπίζω να βοήθησα για ακόμη μια φορά

Θα σε δω στην κορυφή