Πως να νικήσεις τον αλγόριθμο του Instagram to 2020

2020-02-09

Τι γνωρίζουμε για τον αλγόριθμο του INSTAGRAM το 2020 τώρα που το Instagram κρύβει τα like;

Ποιες μετρήσεις χρησιμοποιούμε για να νικήσουμε τον αλγόριθμο του Instagram το 2020;

Ας ανακαλύψουμε!

Αληλλεπίδραδη με τις κοινοποιήσεις σου

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό απο το να σχολιάζουν τις κοινοποιήσεις σου. Αν θέλεις να αυξήσεις τους followers σου, θα πρέπει να αφιερώσεις κι εσύ χρόνο σε αυτούς τους αμθρώπους.

Συνεργασου με τους followers. Κάνε ερωτήσεις στις περιγραφές των φωτογραφιών που κοινοποιείς για να ξεκινήσεις μια συζήτηση, να απαντήσεις σε όλα τα σχόλιά και να συνεχίσεις τη συζήτηση.

Ο τρόπος με τον οποίο ο αλγόριθμος λειτουργεί τώρα είναι ότι τα σχόλια είναι πολύ πιο σημαντικά και πολύτιμα από ότι τα like. Όσο περισσότερα σχόλια έχεις, τόσο σε περισσότερα άτομα στο Instagram θα τους παρουσιάζετε το προφίλ σου.

Είναι επίσης σημαντικό να μην ασχοληθείς μόνο με τους followers σου αλλά και με άλλους χρήστες του Instagram.

Μιλησε σε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα που δημοσιεύουν παρόμοιο περιεχόμενο όπως εσύ αφήνοντας πραγματικά και ουσιαστικά σχόλια.

Μην κάνεις spam σε άτομα με ωραία σχόλια, πάρε το χρόνο να εξετάσεις πραγματικά τις φωτογραφίες τους και να διαβάσεις την περιγραφή τους, και στη συνέχεια να γράψεις ένα αληθινό σχόλιο. Δείξε τους ότι έχεις αφιερώσει χρόνο για αυτούς.

Πες μια ιστορία

Το Instagram έχει μετατραπεί από μια εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών σε μια κοινότητα αφήγησης. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς Instagram ως πλατφόρμες "microblogging" όπου μοιράζονται τις εμπειρίες τους, δίνουν συμβουλές και λένε ιστορίες.

Μια λεζάντα έχει γίνει ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο και θα πρέπει να το χρησιμοποιείς. Εάν είσαι blogger ή μια επιχείρηση, σκεψου το Instagram ως επέκταση του ιστότοπού σου, ένα άκόμη μέρος όπου μπορείς να μοιράζεσαι χρήσιμο περιεχόμενο.

Εστίαση σε μικρότερα hashtags

Με τόσες πολλές φωτογραφίες που κοινοποιούνται κάθε μέρα είναι απίστευτα δύσκολο να ξεχωρίζεις από το πλήθος. Ειδικά όταν χρησιμοποιείς hashtags που έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια θέσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ξεχάσεις αυτά τα mega-δημοφιλή hashtags (καλά ... όχι εντελώς, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος) και να επικεντρωθείς σε μικρότερα.

Μην προσθέτεις τυχαία hashtags!

Πρέπει να τα χρησιμοποιείς έξυπνα!

Πάρε το χρόνο σου για να ερευνήσεις τα hashtags και να βρείς τα καλύτερα για εσένα!

Για να σε βοηθήσω να βρείς τα τέλεια για το λογαριασμό σου, δες το παρακάτω βίντεο σχετικό με τα hashtag, όπου μοιράζομαι πώς να τα χρησιμοποιήσεις και να τα αξιοποιήσεις αποτελεσματικά!

Προσδιορίστε το κοινό-στόχο σου

Για να δημιουργήσεις ένα σχέδιο, πρέπει πρώτα να μάθεις για το κοινό σου.

Ποιοι είναι αυτοί? Ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους; Από που είναι? Πόσο χρονών είναι?

Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα τι τους αρέσει. Επωφελήσου από όλες αυτές τις πληροφορίες και δημιούργησε το περιεχόμενο με το οποίο πιθανότατα θα αλληλεπιδράσουν.

Αν ξεκινάς μόλις το λογαριασμό σου όρισε τον "ιδανικό" follower, ποια είναι η ηλικία του, το γένος. τα ενδιαφέροντα?

Μην χάνεις χρόνο προσπαθώντας να στοχεύσεις σε όλους.

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που έχω μάθει στην κατηγορία μάρκετινγκ είναι ότι δεν μπορείς να στοχεύεις όλες τις αγορές.

Πρέπει να ορίσεις το κοινό-στόχο σου και να εστιάσεις σε αυτόν, και μόνο αυτόν.

Ιστορίες Instagram

Αναμφίβολα, το αγαπημένο μου.

Οι ιστορίες Instagram είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα εργαλεία στο Instagram. Σου επιτρέπουν να μοιράζεσε περισσότερο περιεχόμενο, επιτρέποντάς σου να είσαι πιο προσωπικος. Δείξτους ότι υπάρχει ένας πραγματικός άνθρωπος πίσω από το λογαριασμό.

Οι ιστορίες του Instagram σου επιτρέπουν να αλληλεπιδράς με το κοινό σου σε πιο προσωπικό επίπεδο μέσω δημοσκοπήσεων, Ε & Α, κουίζ κ.λπ. που σε βοηθά να δημιουργήσεις μια ισχυρότερη σύνδεση.

Με όλες τις αλλαγές του αλγορίθμου και τις αναρτήσεις που δεν εμφανίζονται στη ροή των follower, το Instagram Story είναι το μόνο μέρος που μπορούν να σε δουν όλοι!

Έτσι επωφελήσου από αυτό και ενεργοποιήσε τις ιστορίες σου!

Δημοσίευσε κάθε μέρα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σε δουν και να σε θυμούνται!

Εάν δημοσιεύεις ιστορίες και οι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτές, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ότι οι αναρτήσεις σου θα εμφανιστούν στη ροή τους!

Το InstaStory είναι ένα πολύ ισχυρό χαρακτηριστικό και πρέπει να το αξιοποιήσεις στο έπακρο!

Απέκτησε δημιουργικότητα με τις ιστορίες σου και δημιούργησε μοναδικό και χρήσιμο περιεχόμενο που θα αγαπούν και θα θέλουν να αλληλεπιδράσουν!

Έχω κάνει βίντεο για τις InstaStories όπου μοιράζομαι κορυφαίες συμβουλές και μερικά κόλπα που πρέπει να δοκιμάσεις αν θέλεις να ξεχωρίζουν οι ιστορίες σου!

Βίντεο

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι περιεχομένου βίντεο που μπορείς να μοιραστείς, από το βίντεο στη ροή σου έως τις ιστορίες για το igtv. Επωφελησου από όλες αυτές τις δυνατότητες και δημιούργησε μερικά βίντεο.

Σήμερα τα βίντεο είναι πιο δημοφιλές από ποτέ. Οι άνθρωποι προτιμούν να παρακολουθούν βίντεο με εικόνες καθώς τα βρίσκουν πιο ενδιαφέροντα.

Instagram analytics

Και τέλος, επωφελησου από τα αναλυτικά στοιχεία που δίνει το Instagram.

(αν δεν έχετε τα αναλυτικά στοιχεία μπορεις να μεταβείς στις ρυθμίσεις> εταιρικό λογαριασμό και ακολουθήστε τις οδηγίες)

Ερεύνησε τα αναλυτικά στοιχεία για να καταλάβετε τι είδους περιεχόμενο λειτουργεί καλύτερα. Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις σου. Οι αναρτήσειςμε τα περισσότερα σχόλια; Ποιο περιεχόμενο αρέσει στο ακροατήριο σου; Τι είδους περιεχόμενο έχει τη λιγότερη αλληλεπίδραση; Χρησιμοποίησε όλες αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσεις περιεχόμενο,το οποίο μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο.

Εχω ετοιμάσει ένα δωρεάν οδηγό ειδικά για εσένα ''Πως να αναπτύξεις τους followers σου΄' Σε αυτον τον οδηγό επίσης θα μάθεις γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς τα σωστά Hashtags, και ποιά είναι η καλύτερη ώρα για να κοινοποιείς. θα τον βρεις εδω


Αν σου άρεσε το άρθρο κοινοποίησε το στους φίλους σου! Θα σε αγαπούν διπλά!

Θα σε δω στην κορυφή!

Life is Grant!

Υ.Γ Για περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Youtube κανάλι μου. Θα το βρεις εδώ