Πώς να προωθήσετε τη δημοσίευση του ιστολογίου σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

2022-02-22

Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε το δικό σας ιστολογιο και κάνετε έρευνα για το πως μπορείτε να προωθήσετε το άρθρο σας είστε στο σωστό μέρος. Αν πάλι δεν έχετε ιδέα απο που να ξεκινήσετε σας προτείνω να διαβασετε πρώτα το άρθρο μου ΄΄΄΄Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο για να κερδίσετε χρήματα το 2022 (χωρίς εμπειρία) Και μετά μπορείτε να επανέλθετε εδώ για το πως θα το προωθήσετε.

Στο θέμα μας τώρα! Τι κάνετε μετά αφού γράψατε το καινο΄ύριο αρθρο σας ; 

Προωθείτε την ανάρτηση του ιστολογίου σας; 

Αλλά ποια είναι τα μέρη για να μοιραστείτε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας; 

Ποιοι είναι οι τρόποι για να προωθήσετε το ιστολόγιό σας δωρεάν και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστολογίου;

Η δημιουργία καινούριων αναρτήσεων ιστολογίου είναι εξαιρετική ωστόσο, δεν σταματά όταν την δημοσιεύετε.

Μεγάλο μέρος της δουλειάς που κάνουν οι blogger είναι η προώθηση. Θα έλεγα ότι το blogging είναι 30% δημιουργία περιεχομένου και 70% προώθηση.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η προώθηση; Η αυξανόμενη επισκεψιμότητα ιστολογίου είναι μία από τις υπ' αριθμόν ένα ανησυχίες για τους bloggers, καθώς συνδέεται με τη δημιουργία εσόδων. Όσο περισσότερα μάτια έχετε στο περιεχόμενό σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα οι διαφημίσεις σας να αποφέρουν χρήματα.

Επομένως, το να βεβαιωθείτε ότι υποβάλλετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας σε κανάλια κοινωνικών μέσων είναι μια βασική δραστηριότητα που πρέπει να προσθέσετε στις καθημερινές και εβδομαδιαίες δραστηριότητές σας στο blogging.

Μέρη για να προωθήσετε το ιστολόγιό σας δωρεάν για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστολογίου.

Ποιοι είναι λοιπόν μερικοί από τους τρόπους για να αποκτήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα; Έχω χρησιμοποιήσει πολλές διαφορετικές πηγές τα τελευταία χρόνια. Οι καλές πρακτικές SEO στη σελίδα ήταν πάντα ένας βασικός τρόπος για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας.

Όσον αφορά τα εξωτερικά κανάλια, έχω χρησιμοποιήσει πολλά. 

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μοιραστώ αυτά που έχω χρησιμοποιήσει και δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια και πώς λειτουργούν.

Όπως σημειώνω πάντα - εργαστείτε με εργαλεία προώθησης και κανάλια που χρησιμοποιεί το βασικό σας κοινό! Μη χάνετε το χρόνο σας με μια πλατφόρμα που δεν σας δίνει αποτελέσματα.

Επιλέξτε ίσως τρία έως τέσσερα κανάλια που έχω μοιραστεί παρακάτω και δείτε πώς λειτουργούν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας του ιστολογίου σας.

Εάν δεν σας δίνουν αποτελέσματα, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε τη στρατηγική σας. Στο τέλος της ημέρας, θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!

1. Pinterest

Το Pinterest είναι 'ενας καλός τρόπος  για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστολογίου σας.

Δοκίμασα ένα πείραμα: σε ένα χρόνο η επισκεψιμότητα του ιστολογίου μου αυξήθηκε πάνω από 680% χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά το Pinterest.

Αν και το Pinterest λατρεύει τις καινούριες καρφίτσες, μερικές από τις παλαιότερες καρφίτσες μου εξακολουθούν να οδηγούν τεράστια επισκεψιμότητα στο blog. Επομένως, το βασικό είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Pinterest το συντομότερο δυνατό και να το συνεχίσετε. Εάν ασχολείστε σοβαρά με το blogging, ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σας θα πρέπει να τον αφιερώσετε στο σχεδιασμό και τη δημιουργία pins του Pinterest, στη σύνταξη τίτλων και περιγραφών βελτιστοποιημένων για το Pinterest SEO και στο καρφίτσωμα τους.

2. Facebook

Ένα από τα κορυφαία μέρη για να προμοτάρετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας είναι το Facebook. Είναι μια εξαιρετική πηγή για την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστολογίου σας.

Το προσωπικό σας προφίλ μεταξύ της οικογένειας και των φίλων σας (εύκολος τρόπος, αλλά μην κατακλύζετε με ΟΛΕΣ τις αναρτήσεις σας, μόνο με αυτές που πιστεύετε ότι θα τους φανούν πραγματικά ενδιαφέρουσες και χρήσιμες)

Η σελίδα στο Facebook για το ιστολόγιό σας, στην ευρύτερη κοινότητα των οπαδών σας (μοιράστε τους το αμέσως μόλις τους δημοσιεύσετε)

Ομάδες Facebook με σχετικά θέματα

Όσον αφορά τις ομάδες σας στο Facebook, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που ισχύουν για τον τρόπο προώθησης των αναρτήσεων του ιστολογίου σας.

Ακολουθήστε τους κανόνες της ομάδας - μοιραστείτε τους συνδέσμους σας σε νήματα που είναι ειδικά για την προώθηση αναρτήσεων ιστολογίου 

Ανταποδίδω! Μην αφήνετε απλώς έναν σύνδεσμο και εξαφανίζεστε. Να είστε ευγενικοί και να δίνετε την ίδια προσοχή στις αναρτήσεις των άλλων και θα λάβετε το ίδιο πίσω.

Μην εστιάζετε μόνο στην καινουρια ανάρτηση του ιστολογίου σας. Προσπαθήστε να την εναλλάσετε με μια παλιά. Με αυτόν τον τρόπο λαμβάνετε ποικίλη επισκεψιμότητα ιστολογίου, αναζωογονώντας και παλιές αναρτήσεις.

Προσέξτε να μην υπερβάλλετε σε πόσες ομάδες συμμετέχετε κάθε μέρα. Περιορίζομαι σε 4 με 5 το πολύ την ημέρα γιατί θα πρέπει να ανταποδώσετε. 

Να είστε σχετικοί! Για παράδειγμα, μην προωθείτε τις αναρτήσεις σας για τα τρόφιμα όταν βρίσκεστε σε μια εξειδικευμένη ομάδα στο Facebook για θέματα γονικής μέριμνας - εκτός εάν πρόκειται για συνταγές και συμβουλές για φαγητό για γονείς και παιδιά.

3. Twitter

Αν και το Twitter ήταν καταπληκτικό για πολλούς bloggers ως πηγή κλικ σε συνδέσμους, έχει γίνει περισσότερο πηγή ειδήσεων για πολλούς.

Ωστόσο, εάν έχετε μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων που σας ακολουθούν για την εξειδικευμένη θέση σας, μπορείτε ακόμα να έχετε κάποια επισκεψιμότητα από το Twitter.

4. Instagram

Είναι ένας από τους κορυφαίους τρόπους για να προωθήσετε το ιστολόγιό σας και να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστολογίου σας!

Με το Instagram έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να προωθήσετε το ιστολόγιό σας μεταξύ των ενδιαφερόμενων οπαδών.

Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η ροή σας στο Instagram είναι για το ιστολόγιό σας και όχι προσωπική με οικογενειακές φωτογραφίες κ.λπ. (εκτός αν είστε blogger για γονείς).

Δεύτερον, δημιουργήστε μια σελίδα στο ιστολόγιό σας που περιλαμβάνει όλους τους συνδέσμους σας για τις σχετικές αναρτήσεις που μοιράζεστε στο Instagram. 

Το τελευταίο βήμα: μόλις το κάνετε αυτό, προσθέστε τον σύνδεσμο στο προφίλ σας στο instagram.

Αυτό είναι ιδανικό, καθώς κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στον σύνδεσμο του προφίλ σας, είναι μια επιπλέον προβολή σελίδας στον ιστότοπό σας, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα του ιστολογίου σας.

Εφόσον έχετε τους συνδέσμους σας σε αυτήν τη σελίδα, κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο από αυτήν τη σελίδα, δημιουργεί ακόμα περισσότερη επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας και μειώνει το ποσοστό εγκατάλειψης. Μια win-win κατάσταση!

Πώς να προωθήσετε το ιστολόγιό σας στο Instagram

Ποιοι είναι λοιπόν οι τρόποι προώθησης του blog σας στο Instagram;

Στις αναρτήσεις και τις λεζάντες σας: 

δημοσιεύστε μια σχετική εικόνα με την ανάρτηση ιστολογίου και συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση στη λεζάντα σας για να ενθαρρύνετε τους χρήστες του Instagram να το επισκεφτούν για περισσότερες πληροφορίες. Μου αρέσει να κάνω αυτή την παρότρυνση για δράση να ξεχωρίζει με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τη σελίδα Σύνδεσμοι ιστολογίου στο ιστολόγιό σας με τη σχετική διεύθυνση URL.

Οι ιστορίες σας! 

Ειδοποιήστε τους αναγνώστες σας για νέες αναρτήσεις ιστολογίου (το καλύτερο είναι με ένα στιγμιότυπο οθόνης της ανάρτησης ή μια σχετική εικόνα) και μια παρότρυνση για δράση για να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο του προφίλ για περισσότερες πληροφορίες.

Κάντε ένα σύντομο βίντεο στις ιστορίες σας για ένα από τα πράγματα με τα οποία μιλάτε στην ανάρτηση του ιστολογίου σας. Η παρότρυνση για δράση προσελκύει τους θεατές στην ανάρτηση ιστολογίου. 

Καρουσέλ: 

Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ανακοινώσετε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου ή μια επερχόμενη ανάρτηση. 

Ένα βίντεο IGTV

που ειδοποιεί τους ακόλουθούς σας για τη δημοσίευση. Σας προτείνω επίσης να δείτε το βίντεο μου στο youtube

Επίσης να σε ενημερώσω πως το πρόγραμμα μου ''Πως να γίνεις instagram expert'' εχει ξεκινήσει.  Θα μάθεις τις καλύτερες στρατηγικές και πρακτικές για να πάρεις followers, να προβάλεις την επιχείρηση σου, να γίνεις influencer! Όλη η μεθοδολογία των Hashtags και πως να τα χρησιμοποιείς. Όλη η μεθοδολογία για τα Instagram reels. Εφαρμογές για να βρίσκεις viral περιεχόμενο και 60 ιδέες για βίντεο. Θα μάθεις επίσης πως να μετατρέψεις τους followers σε πελάτες με την δύναμη του email marketing και πολλά άλλα! Μπορεις να δεις το πρώτο μάθημα δωρεάν εδώ

5. Ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι η συνεχής πηγή επικοινωνίας σας με μια ενδιαφερόμενη ομάδα ακολούθων. Θέλουν να ακούσουν περισσότερα από εσάς!

Μπορείτε να προωθήσετε τις αναρτήσεις σας με διάφορους τρόπους:

Με ένα εβδομαδιαίο email των τελευταίων αναρτήσεων του ιστολογίου σας.

Μιλήστε για ένα επίκαιρο θέμα και τοποθετηστε τις σχετικές αναρτήσεις σας σε όλο το ενημερωτικό δελτίο.

Μοιραστείτε ποιες αναρτήσεις ιστολογίου σας επιλέγει ο κόσμος να διαβάζει περισσότερο.

Το πώς επικοινωνείς μαζί τους είναι σημαντικό.

Προσωπικά δεν μου αρέσει να λαμβάνω περισσότερα από ένα email τημ εβδομάδα από έναν blogger. 

Τα μηνιαία ενημερωτικά δελτία λειτουργούν και αυτά εξαιρετικά. 

6. Linkedin

Ένα από τα μέρη για κοινή χρήση αναρτήσεων ιστολογίου είναι το LinkedIn.

Εάν οι αναρτήσεις του ιστολογίου σας μπορούν να είναι χρήσιμες για επαγγελματίες, μοιραστείτε τις στο LinkedIn! Το να μοιράζεστε σχετικές αναρτήσεις ιστολογίου για ένα θέμα στο οποίο είστε ειδικός, με το δίκτυο των ακολούθων σας στον ίδιο εξειδικευμένο τομέα είναι κάτι το πολύ καλό.

Απλώς μην μοιράζεστε άσχετα θέματα με άλλους: π.χ., 10 Συμβουλές για το πώς να αλλάξετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια μιας πτήσης όταν δεν είστε ειδικός στην ανατροφή των παιδιών. Εάν έχετε μια ανάρτηση ιστολογίου με θέμα «10 έξυπνοι τρόποι αντιμετώπισης σκληρών πελατών», τότε ναι, δημοσιεύστε την στο LinkedIn. Οι συμβουλές σας θα ήταν χρήσιμες για τους οπαδούς των πελατών σας.

7. Φόρουμ

Τα φόρουμ υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πιθανότατα θα δούμε μεγαλύτερη αναζωπύρωση τα επόμενα χρόνια.

Υπάρχουν φόρουμ για εξειδικευμένα θέματα στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε, τα οποία λειτουργούν καλά για συγκεκριμένα θέματα ιστολογίου. Μπορούν να βοηθήσουν στην προβολή των αναρτήσεων ιστολογίου. Κάνε λοιπόν την έρευνά σου. Ελέγξτε τα για να δείτε εάν επιτρέπεται να μοιράζεστε συνδέσμους.

Εγγραφείτε σε σχετικά φόρουμ και ομάδες και μοιραστείτε το περιεχόμενό σας με τρόπο που ακολουθεί τους κανόνες του φόρουμ.

8. Η υπογραφή του email σας

Το τελευταίο μέρος για να προωθήσετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας είναι η υπογραφή του email σας.

Αν στέλνετε συχνά email, ενημερώνετε ΠΑΝΤΑ την υπογραφή του email σας ώστε να περιλαμβάνει τις τελευταίες σας δημοσιεύσεις ή τις καλύτερες αναρτήσεις σας!

Πως σου φάνηκαν οι παραπάνω τρόποι; Ποιούς επιλέγεις; Γράψε μου στα σχόλια.

Αν προσπαθείς να μεγαλώσεις το instagram εχω ετοιμάσει έναν δωρεάν οδηγό που θα σε βοηθήσει να πάρεις followers. Θα τον βρεις εδώ

Έλα να συνδεθούμε στο instagram

Θα σε δω στην κορυφή!

Life is grand!

Υ.Γ Αν θέλεις να κατεβάσεις απο το Instagram φωτογραφίες και βίντεο δωρεάν μπορείς να επισκεφτείς το καινούριο μου website. Θα βρεις δωρεάν μαρκετινγκ εργαλεία που θα σε βοηθήσουν. Κάνε κλικ εδώ