Πώς να προσεγγίσετε πελάτες στο Instagram

2022-04-20

Το Instagram είναι ένας διασκεδαστικός και κερδοφόρος τρόπος για να συνδεθείτε με κοινό από όλο τον κόσμο. Τι γίνεται όμως αν είστε τοπική επιχείρηση που μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο την τοπική πελατεία;

Εάν είστε θεραπευτής μασάζ στο Ηράκλειο Κρήτης, ένα μικρό καφέ στο Βόλο ή κομμωτήριο στην Αλεξανδρούπολη, δεν θα σας βοηθήσει να βρείτε νέους θαυμαστές στο Ντουμπάι ή στο Λος Άντζελες. Πώς στοχεύετε τους ανθρώπους στην περιοχή σας που μπορούν να γίνουν πραγματικά πελάτες σας;

Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να προσεγγίσετε το τοπικό κοινό στο Instagram.

Χρησιμοποιήστε τοπικά hashtag

Το να προσεγγίσετε νέο κοινό στο Instagram έχει να κάνει με τα hashtag. Εάν στοχεύετε ντόπιους, θα θέλετε να συμπεριλάβετε hashtags ειδικά για την τοποθεσία σας. Και δεν εννοούμε μόνο #[όνομα-πόλης]. Συμπεριλάβετε τουλάχιστον τρία τοπικά hashtags και δοκιμάστε μια ποικιλία από διαφορετικά. 

Ή χρησιμοποιήστε ακόμη πιο συγκεκριμένα hashtag που αναφέρουν τη γειτονιά ή την περιοχή σας.


Προσθέστε ετικέτα στην τοποθεσία σας

Όταν δημοσιεύετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στη ροή ή τις ιστορίες σας, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτα στην τοποθεσία σας. Επωφεληθείτε από αυτή τη δυνατότητα! Οι ιστορίες και οι αναρτήσεις ροής με ετικέτα τοποθεσίας εμφανίζονται σε σχετικές αναζητήσεις.

Για να προσθέσετε ετικέτα στην τοποθεσία σας σε μια ανάρτηση ροής δεδομένων, πατήστε "Προσθήκη τοποθεσίας" κάτω από το πρόγραμμα επεξεργασίας λεζάντας όταν προσθέτετε μια ανάρτηση. Το Instagram θα προτείνει τοποθεσίες, αλλά αν δεν μπορείτε να βρείτε την τοποθεσία σας στις προτάσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε για να εμφανίσετε μια λίστα.

Για να προσθέσετε ετικέτα στην τοποθεσία σας σε μια ιστορία, προσθέστε ένα αυτοκόλλητο τοποθεσίας. Θα μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία σας από μια λίστα όπως θα κάνατε σε μια ανάρτηση Feed.

Στοχεύστε τοπικό κοινό στις πληρωμένες διαφημίσεις σας

Ένα από τα σπουδαία πράγματα της πληρωμένης διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι σας επιτρέπει να επιλέξετε το κοινό-στόχο σας ανά γεωγραφική περιοχή. Μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζεται η διαφήμιση μόνο σε άτομα στην περιοχή που σχετίζεται με την επιχείρησή σας, είτε πρόκειται για την πόλη σας, τη γειτονιά σας, ορισμένους ταχυδρομικούς κώδικες ή διευθύνσεις ή ολόκληρη την πολιτεία σας.

Συνεργαστείτε με άλλους τοπικούς παράγοντες επιρροής και επιχειρήσεις

Η συνεργασία με influencer και άλλες επιχειρήσεις είναι διασκεδαστική και αμοιβαία επωφελής. Συνεργαζόμενοι με άλλες τοπικές επιχειρήσεις, μπορείτε να ενισχύσετε την έκθεσή σας, να δημιουργήσετε νέους πελάτες και να ενισχύσετε τους δεσμούς σας με την τοπική κοινότητα.

Το πρώτο βήμα είναι η εύρεση πιθανών συνεργατών. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αναζητώντας hashtags και τοποθεσίες που σχετίζονται με εσάς και περιηγηθείτε στο περιεχόμενο που εμφανίζεται. Αναζητήστε τοπικές επιχειρήσεις ή παράγοντες επιρροής που έχουν κάποια σχέση με τον τομέα σας.

Για έναν θεραπευτή μασάζ, για παράδειγμα, θα ήταν επιχειρήσεις και παράγοντες επιρροής στους τομείς της υγείας, της ευεξίας και της σωματικής εργασίας. Για ένα καφέ, αυτό μπορεί να είναι άλλα εστιατόρια, τοπικοί παραγωγοί τροφίμων, διατροφολόγοι. Ένας κομμωτής μπορεί να συνεργάζεται καλά με άλλους επαγγελματίες και επιχειρήσεις στον τομέα της ομορφιάς και της μόδας.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για συνεργασίες:

Συνεργαστείτε με τον influencer ή την επιχείρηση για ένα give away.

Προσφέρετε στον influencer μια δωρεάν υπηρεσία ή ένα προϊόν με αντάλλαγμα τη δημοσίευση μιας κριτικής.

Δημιουργήστε μαζί περιεχόμενο που προωθεί και τις δύο υπηρεσίες ή τις επωνυμίες σας.

Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες.

Δημοσιεύστε περιεχόμενο τοπικού ενδιαφέροντος

Εκτός από το πρωτότυπο περιεχόμενο που σχετίζεται με τον τομέα σας, δημοσιεύστε φωτογραφίες από αγαπημένες τοποθεσίες ή σκηνές στην περιοχή σας (και φροντίστε να προσθέσετε ετικέτες τοποθεσίας και hashtag όπως αναφέρθηκε παραπάνω). Αυτό θα τραβήξει τα βλέμματα των ανθρώπων που είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις σκηνές και που έχουν αναμνήσεις που συνδέονται με αυτές.

Μην δημοσιεύετε απλώς  - αφοσιωθείτε!

Όλη αυτή η προσθήκη ετικετών και η στόχευση δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικές εάν δεν είστε ενεργό μέρος της τοπικής κοινότητας του Instagram. Αναζητήστε τα hashtags και τις τοποθεσίες που δημοσιεύετε και αλληλεπιδράστε με τους τοπικούς χρήστες. Το να κάνετε απλώς "μου αρέσει" στη δημοσίευση κάποιου μπορεί να τον οδηγήσει να ελέγξει το προφίλ σας, αλλά εάν αφήσετε εξατομικευμένα, ουσιαστικά σχόλια στις αναρτήσεις του και τα ακολουθήσετε, είναι πιο πιθανό να σας ακολουθήσουν.

Η ουσιαστική ενασχόληση με τους τοπικούς χρήστες του Instagram θα σας βοηθήσει να βρείτε πιθανούς συνεργάτες για προωθητικές δραστηριότητες καθώς και νέους πελάτες - και θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε ως μέλος της κοινότητας που συνεισφέρει. Ως αποτέλεσμα, θα αναπτύξετε πιστούς ακόλουθους που ελπίζουμε ότι θα μεταφραστούν σε έσοδα.

Στοιχεία δράσης:

1. Επιλέξτε δύο από τις παραπάνω στρατηγικές για να προσπαθήσετε να προσελκύσετε πελάτες στην περιοχή σας. Προσθέστε τις επιλεγμένες στρατηγικές σας στη λίστα εργασιών σας αυτήν την εβδομάδα.

2. Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να αλληλεπιδράσετε ουσιαστικά στο Instagram με τους τοπικούς Instagrammers.

Δεν υπάρχουν συντομεύσεις για το Instagram, αλλά υπάρχει στρατηγική. Και αυτή τη στρατηγική μπορώ να σου προσφέρω με το πρόγραμμα μου ''Instagram expert'' 

Θα μάθεις

  1. Τεχνικές και εφαρμογές για να βελτιστοποιήσεις το προφίλ σου και να αυξήσεις την απήχηση σου.
  2. Τεχνικές για να βρεις το κοινό στόχο για την επιχείρηση σου.
  3. Τεχνικές και εφαρμογές για να φτιάχνεις τα post και τα story σου για να ξεχωρίζεις.
  4. Στρατηγικές και τακτικές για να προβάλεις την επιχείρηση σου και να αυξήσεις τους ακολούθους σου.
  5. 50 website με δωρεαν βίντεο και φωτογραφίες.
  6. Όλη η μεθοδολογία για τα Instagram reels. Εφαρμογές για να βρίσκεις viral περιεχόμενο και 60 ιδέες για βίντεο.
  7. Όλη η μεθοδολογία των Hashtags και πως να τα χρησιμοποιείς.
  8. Όλη τη μεθοδολογία για να γίνεις Micro Influencer. Πως να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό media kit. 23 πλατφόρμες για να βρεις Brands και να συνεργαστείς μαζί τους. Κείμενα για να προσεγγίσεις τις εταιρείες. Πως να τιμολογήσεις τις υπηρεσίες σου.
  9. Πως να μετατρέψεις τους followers σε πελάτες με την δύναμη του email marketing.
  10. Πως να βάζεις διαφήμιση στο Instagram και να έχεις την μεγαλύτερη απήχηση με τα λιγότερα χρήματα.

Για να σε ευχαριστήσω που διαβάζεις τα άρθρα μου και παρακολουθείς τα βίντεο μου σου κάνω το πρώτο μάθημα δώρο. Μπορείς να το παρακολουθήσεις δωρεάν εδώ

Το πρόγραμμα Instagram expert αποτελείται απο διαδικτυακά βιντεομαθήματα [e-learning course]. Έχετε πρόσβαση αυτόματα με την εγγραφή σας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο δικό σας χρόνο. Είναι διαθέσιμο για εσάς ανα πάσα στιγμή και μπορείτε να το παρακολουθήσετε απο κινητό, υπολογιστή ή τάμπλετ. Μετά την εγγραφή σας θα έχετε πρόσβαση επ αόριστον.

Το Instagram Expert είναι ιδανικό για επαγγελματίες που θέλουν να προβάλουν την επιχείρηση τους μεσω του Instagram, να χτίσουν την επωνυμία της επιχείρησης τους και να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της. Είναι για αγόρια και κορίτσια που θέλουν να γίνουν micro influencer και για ανθρώπους που θέλουν να χτίσουν το personal brand τους.

Αν λοιπόν βαρέθηκες να πειραματίζεσαι και δεν θέλεις να χάσεις και άλλο πολύτιμο χρόνο τότε το ''Instagram Expert'' είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να παρακολουθήσεις

Εγώ σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις!

Θα σε δω στην κορυφή!

Υ.Γ Έλα να συνδεθούμε στο instagram