Πως βγάζω προπληρωμένη κάρτα και πως λειτουργει

2024-01-17

Τι είναι η χρεωστική κάρτα; Πώς λειτουργεί μια χρεωστική κάρτα; Μπορώ να τη χρησιμοποιησω σε ενα ATM;

Μάθετε τις απαντήσεις σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τις χρεωστικές κάρτες εδώ.

Τι είναι η χρεωστική κάρτα;

Ορισμός χρεωστικής κάρτας:

Η χρεωστική κάρτα είναι μια μοναδική κάρτα που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε συναλλαγές όπου τα χρήματα λαμβάνονται απευθείας από τον τρέχοντα λογαριασμό σας. Οι χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε ΑΤΜ (σημείο μετρητών) είτε σε διαδικτυακό ή φυσικό κατάστημα.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι χρεωστικές κάρτες είναι τόσο δημοφιλείς είναι ότι, εάν χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά, δίνουν στους καταναλωτές την ευκαιρία να παραμείνουν στην κορυφή των οικονομικών τους αντί να συγκεντρώνουν χρέη μέσω της αξιοποίησης ενός πιστωτικού ορίου. Εκτός από τα δικαιώματα για ελάχιστα αρνητικά υπόλοιπα που ονομάζονται υπεραναλήψεις, οι χρεωστικές κάρτες λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο για να διασφαλίσουν ότι ξοδεύετε μόνο τα χρήματα που έχετε.

Σε τι χρησιμεύει η χρεωστική κάρτα;

Ο σκοπός μιας χρεωστικής κάρτας είναι:

Πληρώστε για αγαθά και υπηρεσίες αυτοπροσώπως

Πραγματοποιήστε πληρωμές ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά

Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ

Για να πραγματοποιήσετε αγορά χρεωστικής κάρτας ή ανάληψη από ATM, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στην κάρτα, καθώς και στο σχετικό PIN και πληροφορίες ασφαλείας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χρεωστικών και πιστωτικών καρτών;

Πολύ απλά, η χρεωστική σας κάρτα συνδέεται απευθείας με τον τρέχοντα λογαριασμό σας, ενώ η πιστωτική σας κάρτα όχι. Μόλις αγοράσετε κάτι στη χρεωστική σας κάρτα, τα χρήματα αφαιρούνται από τον λογαριασμό σας.

Από την άλλη πλευρά, όταν αγοράζετε κάτι στην πιστωτική σας κάρτα, πληρώνετε για τη συναλλαγή σας μόνο όταν χρεωθείτε για αυτό σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πιστωτικές κάρτες έχουν ένα προκαθορισμένο όριο που είναι συγκεκριμένο για κάθε χρήστη και θα είστε υπόχρεοι να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας εγκαίρως, εάν δεν θέλετε να υποστείτε κυρώσεις.

Κατανόηση των στοιχείων της χρεωστικής σας κάρτας

Πρώτον, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείτε τα στοιχεία της κάρτας σας ασφαλή. Εάν τα στοιχεία της χρεωστικής σας κάρτας πέσουν σε λάθος χέρια, μπορεί να γίνετε θύμα απάτης.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τη χρεωστική σας κάρτα και πώς να τη χρησιμοποιήσετε, ακολουθούν οι απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις:

Ποιος είναι ο αριθμός της κάρτας σε μια χρεωστική κάρτα;

Εάν έχετε ήδη μια χρεωστική κάρτα στην κατοχή σας, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει έναν αριθμό κάρτας που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της κάρτας. Ανάλογα με τον χρηματοοικονομικό σας πάροχο, αυτός ο αριθμός είναι συνήθως 16 ψηφία, αλλά μπορεί να είναι και 19 ψηφία. Θα χρειαστείτε αυτόν τον αριθμό όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρονική σας χρεωστική κάρτα για να κάνετε αγορές online ή μέσω τηλεφώνου. Να θυμάστε ότι αυτός ο αριθμός είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας. Κάντε ό,τι μπορείτε για να το προστατέψετε.

Τι είναι ο κωδικός ασφαλείας σε μια χρεωστική κάρτα;

Στην πίσω πλευρά της κάρτας σας, θα βρείτε έναν άλλο σημαντικό αριθμό που θα χρειαστείτε για να κάνετε πληρωμές και να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή. Αναφέρεται επίσης ως CVV, CVC ή CID, αυτός ο αριθμός είναι ο κωδικός ασφαλείας σας και είναι συνήθως 3 ψηφία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, βρίσκεται δίπλα στην υπογραφή σας, κάτω από τη μαγνητική λωρίδα της κάρτας σας. Αυτός ο αριθμός υπάρχει για την πρόσθετη προστασία σας για να διασφαλιστεί ότι όταν κάνετε μια απομακρυσμένη αγορά, είστε ο πραγματικός κάτοχος της χρεωστικής σας κάρτας.

Τι είναι ο κωδικός ταξινόμησης σε μια χρεωστική κάρτα;

Ο κωδικός ταξινόμησης είναι ο αριθμός που προσδιορίζει τον λογαριασμό σας με σκοπό τη μεταφορά χρημάτων από ένα ίδρυμα σε άλλο. Ορισμένοι πάροχοι λογαριασμού εκτυπώνουν τον κωδικό ταξινόμησης στις χρεωστικές τους κάρτες. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε στην κάρτα σας, θα το βρείτε στα μηνιαία αντίγραφά σας ή μέσω της διαδικτυακής πύλης της εταιρείας.

Για να βγάλεις μια τέτοια κάρτα η διαδικασία είναι απλή και μπορείς να την κάνεις από το κινητό σου τηλέφωνο εύκολα και γρήγορα. Σου προτεινω την κάρτα της Revolut 

Tι είναι η Revolut;

Η Revolut είναι μια "Ψηφιακή Τράπεζα", που σου επιτρέπει να φτιάξεις λογαριασμό και να βγάλεις κάρτα για τις συναλλαγές σου, ακόμα κι από το κινητό σου. Ιδρύθηκε το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο και από τότε σιγά σιγά έγινε γνωστή σε πάρα πολλές χώρες (όπως και στην Ελλάδα).

Η τεχνολογία αυτή έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που κάνουμε online συναλλαγές, ειδικά με το εξωτερικό.

Χάρη σε αυτή, μπορείς να κάνεις μεταφορές χρημάτων και αγορές "χωρίς σύνορα", δηλαδή σε όλο τον κόσμο, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Οι χρεώσεις για να τη χρησιμοποιήσεις είναι από ελάχιστες, έως μηδενικές (ανάλογα με το είδος συναλλαγής). Άρα, είναι ουσιαστικά ένα μέσο ακόμα που μας οδηγεί στην ψηφιακή επανάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σήμερα η Revolut μετράει πάνω από 25 εκατομμύρια χρήστες, ενώ υποστηρίζει περισσότερα από 30 νομίσματα. Όσο για το μέλλον, προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση!

Πώς ανοίγω λογαριασμό & πώς βγάζω κάρτα Revolut;

Είναι πολύ πιο εύκολο από το να ανοίγεις λογαριασμό σε παραδοσιακή τράπεζα. Τα βήματα για να ανοίξεις λογαριασμό στη Revolut είναι:

Πατησε εδώ, για να μεταφερθείς στην επίσημη ιστιοσελίδα. 

Πληκτρολογείς τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου.

  • Η εταιρεία σου στέλνει ένα link στο κινητό, το οποίο πρέπει να ακολουθήσεις για να ανοίξει η εφαρμογή στο App Store ή στο Google Play.
  • Κατεβάζεις την εφαρμογή της Revolut δημιουργείς λογαριασμό. Κλασικά, πρώτα βάζεις PIN και ακολουθείς μία απλή διαδικασία επαλήθευσης.
  • Συμπληρώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία και ακολουθείς τη διαδικασία ταυτοποίησης, όπου θα σου ζητηθεί να σκανάρεις με το κινητό σου την ταυτότητα ή το διαβατήριο σου.

❗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδικασία ταυτοποίησης είναι το μοναδικό στη διαδικασία που μπορεί να σε κουράσει.

Η φωτογραφία που θα βγάλεις με το κινητό σου, τόσο τις δύο όψεις της ταυτότητας όσο και η selfie, πρέπει να είναι καθαρές και ευανάγνωστες.

Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες, γιατί αλλιώς δεν θα προχωρήσει η επαλήθευση της ταυτότητάς σου και ουσιαστικά δεν θα μπορείς να κάνεις χρήση της Revolut.

💡 Πώς παραγγέλνω την κάρτα;

Αφού ανοίξεις λογαριασμό, μπορείς να παραγγείλεις την κάρτα Revolut, η οποία θα είναι είτε virtual, είτε φυσική κάρτα.

Η virtual κάρτα θα σου είναι αρκετή για αγορές online και μεταφορές. Αλλά αν θέλεις να έχεις παραδοσιακά το πλαστικό μαζί σου, μπορείς να παραγγείλεις τη φυσική κάρτα.

Fun fact! Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το χρώμα της κάρτας Revolut (αν και έχεις περιορισμένες επιλογές). Υποστηρίζει Apple Pay και Google Pay για να κάνεις αγορές με το κινητό σου.

Είσαι έτοιμος, έτοιμη.

Ελπίζω να βοήθησα για ακόμη μια φορά.