Ιδεες που μπορω να ξεκινησω επιχειρηση με μηδεν κεφαλαιο το 2024

2022-03-17

Με τον κόσμο να εξελίσσεται ταχύτατα προς ένα πιο ευέλικτο εργατικό δυναμικό, είναι καιρός όλοι μας να κοιτάξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες στα μάτια και να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πάνω στα όνειρα μας.

Όμως, η έναρξη μιας επιχείρησης μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν δεν έχετε το κεφάλαιο για να ξεκινήσετε.

Όταν ονειρευόμουν για πρώτη φορά να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση, ήμουν νέα, χρεωμένη χωρίς εμπειρία και χρήματα!

Ρωτούσα τον εαυτό μου, «πώς μπορώ να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση χωρίς χρήματα».

Σίγουρα, ήταν δύσκολο, αλλά βρήκα έναν τρόπο να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξηγήσω πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση χωρίς χρήματα και θα σας δείξω πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με το ταλέντο και τις γνώσεις σας.

Όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση χωρίς χρήματα, υπάρχουν πολλές επιλογές: λήψη επιχειρηματικού δανείου, αναζήτηση επενδυτή ή ανταλλαγή των ταλέντων σας με άλλες εταιρείες.

Αν και τα χρήματα είναι απαραίτητα για την έναρξη κάθε επιχείρησης, ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς κεφάλαιο.

Θυμηθείτε, τα χρήματα είναι απλώς ένας τρόπος για να αγοράσετε διάφορα εργαλεία και πόρους που χρειάζεται η επιχείρησή σας.

Ακολουθούν 5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση χωρίς χρήματα:

1. Ξεκινήστε μια επιχείρηση με το ταλέντο σας

Η χρήση των ταλέντων σας μπορεί να είναι ένας πιο φυσικός τρόπος για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πιο πιθανό είναι οτι παθιάζεστε και μπορείτε να έχετε γρήγορα αποτελέσματα.

Εδώ είναι μερικά κερδοφόρα ταλέντα:

Τέχνες και χειροτεχνήματα

Μαγείρεμα και ψήσιμο

Ζωγραφική και διακόσμηση

Στιλίστας μόδας ή καλλιτέχνης μακιγιάζ

Διδασκαλία

Γραφικά και σχεδιασμός ιστοσελίδας

Επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο

Η λίστα με τα ταλέντα είναι ατελείωτη.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα κοστίσουν τίποτα για τη δημιουργία τους. Απλά πρέπει να γνωστοποιήσετε το ταλέντο σας στην αγορά.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε απλώς να διαφημιστείτε για τέτοιες θέσεις εργασίας σε τοπικές σελίδες όπως το marketplace στο facebook ή σε κάποιο άλλη σελίδα.

Να κάνετε ένα κανάλι στο youtube και να βρίσκεστε σε όλες τις social media πλατφόρμες.

2. Ανταλλάξτε τις δεξιότητές σας με άλλες επιχειρήσεις

Αντί να ανταλλάσσετε χρήματα, μπορείτε να ανταλλάξετε τον χρόνο και το ταλέντο σας με άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις. Αυτό ήταν ένα κρίσιμο μάθημα που έμαθα, το οποίο άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζα τα πράγματα στις πρώτες εργάσιμες μέρες μου.

Εάν δεν έχετε χρήματα, χρησιμοποιήστε τις δεξιότητές σας για να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας.

Για παράδειγμα, εάν το ταλέντο σας είναι η συγγραφή περιεχομένου, μπορείτε να ανταλλάξετε περιεχόμενο ιστότοπου με κάποιον που μπορεί να σχεδιάσει έναν ιστότοπο και χρειάζεται γραμμένο περιεχόμενο.

Εάν το ταλέντο σας στη γραφιστική, μπορείτε να προσφέρετε να ανταλλάξετε τις δεξιότητές σας με έναν λογιστή ή έναν βιντεογράφο.

Η πραγματοποίηση τέτοιων συναλλαγών ανταλλαγής θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις δαπάνες μετρητών σας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλές παραπομπές και από στόμα σε στόμα μάρκετινγκ των δεξιοτήτων σας!

Εάν δεν έχετε τέτοια ταλέντα, μην ανησυχείτε. Μπορείτε εύκολα να μάθετε μια νέα δεξιότητα στο διαδίκτυο εάν έχετε πάθος.

Η επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, ο σχεδιασμός λογότυπου, το ηλεκτρονικό εμπόριο και ο σχεδιασμός ιστού είναι δεξιότητες που μπορείτε να μάθετε μόνοι σας στο διαδίκτυο.

Υπάρχουν δωρεάν μαθήματα διαθέσιμα στο διαδίκτυο στα οποία μπορείτε να εγγραφείτε από την άνεση του σπιτιού σας.

3. Μάρκετινγκ της επιχείρησής σας χωρίς χρήματα

Εάν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, πολλοί ιστότοποι λειτουργούν ως μεσάζοντες μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

Αυτός είναι ένας δωρεάν τρόπος για να έρθετε μπροστά στο κοινό-στόχο σας χωρίς να ξοδέψετε χιλιάδες για μάρκετινγκ.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα προφίλ για την επιχείρησή σας ΔΩΡΕΑΝ!

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την καθιέρωση της επωνυμίας σας και να ξεκινήσετε μια συνομιλία με έναν ατελείωτο αριθμό πιθανών πελατών.

Εάν ξεκινάτε μια επιχείρηση χωρίς χρήματα, θα πρέπει να οδηγήσετε την επισκεψιμότητα στα προφίλ σας στο Facebook, στο LinkedIn, στο Instagram και στο Pinterest. 

Τώρα που μιλάμε για Instagram να σε ενημερώσω οτι αν θέλεις να αναπτ΄ύξεις το Instagram είτε για να μεγαλώσεις το brand σου, να προβάλλεις την επιχείρηση σου, να γίνεις influencer ή απλά να πάρεις followers οι εγγραφές για το πρόγραμμα μου 'Πως να γίνεις expert στο Instagram΄΄ εχουν ξεκινήσει. Κάνε κλίκ εδώ για να δεις το πρωτο μαθημα δωρεάν.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Εάν έχετε φυσικά προϊόντα να πουλήσετε, πλατφόρμες όπως το Facebook Marketplace μπορούν να είναι μια καλή πηγή εισοδήματος εάν το προϊόν σας είναι δημοφιλές και δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάτι. 

4. Εκμεταλλευτείτε τους δωρεάν επιχειρησιακούς πόρους

Υπάρχουν πλατφόρμες που μπορείτε να μετατρέψετε τις γνώσεις σας σε μαθήματα, να διδάξετε τον κόσμο και να κερδίσετε χρήματα. Μια απο αυτές τις πλατφόρμες είναι η Thinkific. Δημιουργείς τα μαθήματα, τα ανεβάζεις στην πλατφόρμα και ξεκινάς να πουλάς χωρίς να έχεις δώσει δραχμή! Καταπληκτικό δεν είναι; Θα σε βοηθήσει το νέο μου άρθρο ''Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε και να πουλήσετε ένα διαδικτυακό μάθημα''

5. Affiliate Marketing

Βρείτε εταιρείες που έχουν affiliate προγράμματα, δημιουργήστε περιεχόμενο γύρω απο το προιόν, ανεβάστε βιντεο, κοινοποιήστε στα social media και οδηγήστε τους πελάτες στην εταιρεία μέσω του affiliate link που σας έχει δοθεί. Μετα απο την πώληση εσείς θα πάρετε την προμήθεια. Κατεβάστε στο κινητό σας την εφαρμογή της Revolut ή της Tap για να μπορειτε να δεχεστε τις πληρωμες απο τις εταιρειες.

Μια εταιρεία που έχει μάρκετινγκ θυγατρικών είναι το Fiverr. Το Fiverr είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που λειτουργεί ως αγορά freelance υπηρεσιών. Στο Fiverr, οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν και να αγοράζουν διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως γραφιστική, σχεδιασμό ιστοσελίδων, μουσική παραγωγή, μετάφραση, ανάπτυξη λογισμικού, marketing, επεξεργασία βίντεο, γραφή περιεχομένου και πολλά άλλα. Το όνομα "Fiverr" προέρχεται από το γεγονός ότι αρχικά οι υπηρεσίες προσφέρονταν με μια τιμή εκκίνησης των $5, αλλά τώρα οι πωλητές μπορούν να ορίσουν τις τιμές τους σύμφωνα με την αξία της υπηρεσίας που προσφέρουν.

Οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στον ιστότοπο του Fiverr για να βρουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται ή να δημιουργήσουν ένα προφίλ ως πωλητές για να προσφέρουν τις δικές τους υπηρεσίες. Οι πληρωμές και οι επικοινωνίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών γίνονται μέσω της πλατφόρμας του Fiverr, παρέχοντας μια ασφαλή και εύκολη διαδικασία για όλα τα μέρη.

Το Fiverr έχει γίνει δημοφιλές εργαλείο για επαγγελματίες αλλά και για εκείνους που αναζητούν υπηρεσίες, προσφέροντας μια ευέλικτη και προσιτή λύση για τις ψηφιακές ανάγκες τους.

Το Fiverr έχει το δικό του πρόγραμμα συνεργασίας, γνωστό ως το Fiverr Affiliate Program. Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει σε ιστοσελίδες, bloggers, επαγγελματίες του digital marketing και σε άλλους διαδικτυακούς επιχειρηματίες να κερδίζουν προμήθειες προωθώντας τις υπηρεσίες του Fiverr.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και ανοικτή για όλους. Μόλις εγγραφείτε, λαμβάνετε έναν μοναδικό σύνδεσμο αναφοράς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προώθηση των υπηρεσιών του Fiverr. Όταν κάποιος χρήστης κάνει αγορά ή εγγραφή μέσω του συνδέσμου σας, κερδίζετε προμήθεια από το ποσοστό των εσόδων του Fiverr που προέρχεται από αυτήν τη συναλλαγή.

Εκτός από το Fiverr, υπάρχουν πολλά άλλα προγράμματα συνεργασίας στο διαδίκτυο που προσφέρουν τη δυνατότητα κέρδους προωθώντας προϊόντα και υπηρεσίες. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τα Amazon Associates, το eBay Partner Network, το ClickBank, το Commission Junction και πολλά άλλα. Η επιλογή του προγράμματος συνεργασίας εξαρτάται από το κοινό στο οποίο στοχεύετε και τις προτιμήσεις σας.

Όταν είσαι στην αρχή και μόλις έχεις ξεκινήσει και τα έσοδά σου είναι λίγα μπορεις να τα δηλώσεις στην φορολογική σου δήλωση αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις έναρξη και να πληρώνεις κάθε μήνα. Είναι η λεγόμενη παρεπόμενη εργασία. Θα πρέπει να έχεις εισοδήματα κάτω απο 10.000 ευρώ ή να εργάζεσαι σε ημιαπασχόληση. Ρώτησε τον λογιστή σου για να πάρεις περισσότερες πληροφορίες μια και δεν είμαι λογιστής.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση χωρίς χρήματα; Απολύτως! Οι παραπάνω στρατηγικές αποδεικνύουν ότι είναι εφικτό.

Τούτου λεχθέντος, το να αφιερώσετε χρόνο για να εξοικονομήσετε χρήματα πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας είναι μια ιδέα που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Πώς ξεκινάς μια επιχείρηση χωρίς χρήματα και καμία ιδέα;

Σας προτείνω να ξεκινήσετε μια επιχείρηση εστιασμένη σε αυτό που σας αρέσει περισσότερο!

Σας αρέσει να φωτογραφίζετε φυσικά πράγματα;

Σας αρέσει η ζωγραφική και το σχέδιο;

Πήρες αυτό το δύσκολο μάθημα λογιστικής στο κολέγιο;

Το να δουλεύεις σε υπολογιστικά φύλλα σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένος;

Ο καθένας μας είναι μοναδικός και έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει στον κόσμο. Απλά πρέπει να καταλάβετε τι είναι και να το ροκάρετε για τον υπόλοιπο κόσμο!

Υ.Γ ΄Έλα να συνδεθούμε στο instagram

Υ.Γ Με χαρα θα σε ενημερώσω οτι η ομάδα μου κι εγώ έχουμε κατασκευάσει ένα καινούριο website με τα καλύτερα digital marketing εργαλεία. Μπορεις να κατεβάσεις φωτογραφίες απο το instagram, να κανεις αναζητηση icon και να τα αποθηκεύσεις στην συσκευή σου δωρεάν, να κατασκευάσεις δωρεάν τον δικό σου website και πολλά άλλα. Θα το βρεις εδώ