Instagram συμβουλές Πως να χρησιμοποιήσεις το Instagram για την επιχείρηση σου με τα χειροποίητα κοσμήματα

2020-03-09

Είτε θέλεις να βελτιώσεις το παιχνίδι με το Instagram είτε θέλεις να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό για την επιχείρηση με τα χειροποίητα κοσμήματα σου, έχεις έρθει στο σωστό μέρος!

Θέλω να μοιραστώ μαζί σου τις κορυφαίες συμβουλές μου σχετικά με τη χρήση του Instagram για να πουλήσεις τα χειροποίητα κοσμήματα σου με επιτυχία.

Τι είναι το Instagram;

Είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο στη ροή του προφίλ σου.

Ισως η επιχείρησή σου βρίσκεται ήδη στο Facebook και σκέφτεσαι, γιατί πρέπει να είμαι και σε άλλα social media;

Το Instagram είναι μία από τις πιο εκπληκτικές πλατφόρμες για να σε βρουν οι πελάτες σου.

Το Instagram είναι μια οπτική πλατφόρμα που σημαίνει ότι είναι ιδανική για την προώθηση των χειροποίητων κοσμημάτων σου.

Ο απώτερος στόχος σου είναι να έχεις πωλήσεις, αλλά για να έχεις αυτές τις πωλήσεις, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα αφοσιωμένο κοινό.


Κάνε το λογαριασμό σου στο Instagram επαγγελματικό.

Πρώτον, πρέπει να δημιουργήσεις έναν προσωπικό λογαριασμό και, στη συνέχεια, να τον συνδέσεις σε ένα επιχειρηματικό προφίλ στο Facebook μέσω των ρυθμίσεών σου. Με τη δημιουργία ενός επαγγελματικού λογαριασμού μπορείς να επιλέξεις κατηγορία, να δημιουργήσεις διαφημίσεις, να δείς πληροφορίες και στατιστικά.

Επέλεξε ένα έξυπνο και σχετικό όνομα χρήστη

Όταν ρυθμίζεις το λογαριασμό σου, θα σου ζητηθεί να δημιουργήσεις ένα όνομα χρήστη. Εάν έχεις ήδη ένα όνομα επιχείρησης, είναι ωραίο να το χρησιμοποιήσεις ως το όνομα χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο, θα διευκολύνεις τους χρήστες να σε βρουν. Εάν το όνομά σου έχει ήδη ληφθεί, μην ανησυχείς πάρα πολύ - μπορείς να προσθέσεις μια λέξη όπως το σχεδιασμό, τα κοσμήματα, για να το δεχτεί το σύστημα. Το Instagram θα σου πει εάν έχει ληφθεί ένα όνομα ή όχι, συνεπώς συνέχισε να προσπαθείς μέχρι να βρείς ένα που ταιριάζει με το εμπορικό σήμα σου.


Δημιουργία προφίλ

Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις το προφίλ σου - αυτό το κομμάτι του κειμένου που λέει στους ανθρώπους περισσότερα για εσένα και τα προιόντα σου. Εξαρτάται από εσένα τι θέλεις να μοιραστείς με την επιχείρησή σου. Θα πρέπει όμως να περιγράψεις το είδος των κοσμημάτων σου και την τοποθεσία σου. Μην φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις και emojis! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσεις κάποια διασκέδαση στο λογαριασμό σου.


Εικόνα προφίλ 

Η εικόνα του προφίλ σου θα εμφανιστεί στο προφίλ σου και στη ροή των χρηστών. Εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λογότυπό σου ή ίσως μια φωτογραφία σου εάν το εμπορικό σήμα σου επικεντρώνεται στο πρόσωπο πίσω από τα κοσμήματα. Η επιλογή είναι δική σου, αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψη τη συνολική επωνυμία σου και αν ταιριάζει.

Πολλοί άνθρωποι συνδέονται περισσότερο με το να βλέπουν ένα άτομο πίσω από ένα λογαριασμό, οπότε ίσως αν χρησιμοποιήσεις το λογότυπό σου ως εικόνα προφίλ, μπορείς να δημοσιεύσεις τις φωτογραφίες σου στη ροή σου.

Μείνε σταθερή στο brand σου

Το εμπορικό σήμα σου είναι το πώς εκπροσωπείς την επιχείρησή σου και πώς το αντιλαμβάνονται οι πελάτες σου. Μπορεί να είναι εύκολο να τοποθετήσεις οποιεσδήποτε φωτογραφίες, αλλά να σκεφτεσαι και το εμπορικό σήμα σου! Βεβαιώσου ότι αυτό που δημοσιεύεις θα ταιριάζει με το branding σου και ότι οι περιγραφές σου ταιριάζουν.

 Αισθητική

Κατά την περιήγηση στη ροη άλλων ανθρώπων, θα παρατηρήσεις ότι πολλοί επιλέγουν ένα συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων, ή χρησιμοποιούν το ίδιο φίλτρο κάθε φορά. Αποφάσισε πώς θέλεις να φαίνεται η ροή σου και να είσαι συνεπής, για παράδειγμα, ίσως θέλεις να έχεις μια ζωηρή και πολύχρωμη ροή - γι 'αυτό βεβαιωσου ότι κάθε φωτογραφία ταιριάζει με τις υπόλοιπες.


Φωτογραφίες υψηλής ποιότητας

Για να ξεχωρίσεις στο Instagram, θα χρειαστείς υψηλής ποιότητας, φωτεινές, ευκρινείς και καθαρές φωτογραφίες από τα χειροποίητα κοσμήματα σου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξεις τα κοσμήματά σου σε πιθανούς πελάτες και τα καθιστά πιο επιθυμητά στους πιθανούς αγοραστές.

Αν έχεις περισσότερες από μία εικόνες ενός παρόμοιου προιόντος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εικονίδιο καρουσέλ για να επιλέξεις περισσότερες από μία εικόνες και να τις μεταφορτώσεις σε μία κοινοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πρέπει να ανησυχείς για τη συσσώρευση στη ροή σου με το ίδιο περιεχόμενο.


Γράψε περιγραφές που πουλάνε

Θα μπορούσε να είναι μια σύντομη, ή μια μεγάλη περιγραφή. Η περιγραφή σου πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα και να προσφέρει στους followers την ευκαιρία να συvδεθούν μαζί σου. Μην φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις και emojis! Αυτό προσθέτει διασκέδαση σε μια ανάρτηση και θα κάνει τους ανθρώπους να σχολιάσουν από κάτω.

Χρησιμοποίησε τη δυνατότητα της αναζήτησης

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης, θα βρείς νέο περιεχόμενο και λογαριασμούς που δημιουργούνται μέσω παρόμοιων θέσεων με εσένα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείς νέους κατασκευαστές κοσμημάτων για να ακολουθήσεις, καθώς και πελάτες που μπορεί να ενδιαφέρονται για τα κοσμήματα σου.

Σχολίασε σε άλλους λογαριασμούς
 

Με αυτό τον τρόπο, κάνεις το προφίλ σου ορατό σε όσους ενδέχεται να θέλουν τα προιόντα σου. Είναι όλα πιθανά με την έναρξη μιας συνομιλίας και την οικοδόμηση μιας φιλίας στο διαδίκτυο.

Κάνε ερωτήσεις
Κοινοποίησε και άλλες φωτογραφίες

Το Instagram δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει μόνο φωτογραφίες από τα κοσμήματά σου, μπορεί να είναι ένα μέρος για να αναδείξεις τι γίνετε πίσω απο τη σκηνή, όπως τα υλικά σου, πολύτιμους λίθους και κορυφαίες συμβουλές. Είναι πιο πιθανό να υπάρξει εμπλοκή σε αυτές τις αναρτήσεις εάν εμφανίζεις την προσωπικότητά σου. Οι άνθρωποι αγαπούν επίσης να βλέπουν βίντεο για κάτι που δημιουργείς, γι 'αυτό πειραματισου με βίντεο και δημιούργησε περιεχόμενο.

Κοινοποίησε τις εκδηλώσεις που θα πάρεις μέρος

Ίσως να πάρεις μέρος σε μια εμπορική έκθεση, Το Instagram είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να προωθήσεις μελλοντικά γεγονότα ή να συζητήσεις για αυτά όταν τελειώσουν. Μοιρασου την εκδήλωση στη ροή σου και πάνω στις ιστορίες, πρόσθεσε hashtags

Κοινοποίησε φωτογραφίες πελατών

Αυτό που είναι εκπληκτικό για το Instagram είναι ότι μπορείς να δείς τους πελάτες σου να φοράνε τα κοσμήματά σου! Ενθάρρυνε τους πελάτες να σε ακολουθήσουν και να σε επισημάνουν στις φωτογραφίες τους φορώντας τα κοσμήματα σου. Αυτό θα αυξήσει τους followers σου, θα ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις μια μεγάλη και πιστή σχέση με τους πελάτες σου. Μόλις τα αναρτησουν, ρωτήσε τους αν θα ήταν εντάξει να τα κάνεις repost στη σελίδα σου στο Instagram.

Απάντησε σε όλα τα σχόλια

Βεβαιώσου ότι έχεις απαντήσει σε κάθε σχόλιο ή μήνυμα που έχεις λάβει. Οι άνθρωποι αγαπούν όταν βρίσκεις το χρόνο να απαντήσεις στα σχόλια ή την ερώτησή τους. Απάντησε με μια άλλη ερώτηση και συνέχισε τη συζήτηση αν μπορείς.

Instagram story

Στα Instagram Stories μπορείς να δημοσιεύεις φωτογραφίες και βίντεο που εξαφανίζονται σε 24 ώρες.

Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ακόμα τα Instagram Stories, κάντο άμεσα. Αυτή είναι η ευκαιρία σου να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη δημιουργία περιεχομένου και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα φύγει την επόμενη μέρα! Με τα Instagram Stories πειραματισου με τα emoji, τη χρήση gifs, αναφορές, δημοσκοπήσεις, γεω-ετικέτες και hashtags. Τα hashtags και οι ετικέτες τοποθεσίας μπορούν να βοηθήσουν το λογαριασμό σου να βρεθεί.

Αν πατήσεις πάνω στην ιστορία σου, θα δείς ποιος την έχει παρακολουθήσει και θα βρεις αναλυτικά στοιχεία, όπως πόσα άτομα την έχουν δει.

Εάν αισθάνεσαι γενναία, ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσεις με τους οπαδούς σου είναι να μιλήσεις στην κάμερα - τρομακτικό; Πραγματικά λειτουργεί και επιτρέπει στους followers σου να γνωρίσουν το άτομο πίσω από την επιχείρησή. Πες στους οπαδούς σου για την ημέρα σου, πες τους για το εργαστήριο σου, μοιραστου τις αποτυχίες σου! Οτιδήποτε συμβαίνει.

Μην ξεχνάς τα hashtags

Αυτές είναι φανταστικές λέξεις-κλειδιά τις οποίες ψάχνουν άλλοι άνθρωποι και αν χρησιμοποιείς τα σωστά, αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να σε βρει νέο κοινό. Χρησιμοποίησε τα hashtag στην περιγραφή σου, αλλά βεβαιωσου ότι σχετίζονται με το περιεχόμενο που δημοσιεύεις.

Τα δημοφιλή hashtags για κοσμηματα είναι - #jewellerymaking #jewellerydesign #jewellerylover #jewellerydesigner #jewelleryoftheday - μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις δημιουργικά hashtags όπως #handmade #handmakers #makersgonnamake #handmadewithlove #handmadejewellery. Αν δημοσιεύεις ένα κομμάτι κοσμημάτων που έχει τιρκουάζ, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε συσχετισμένα hashtags όπως #turquoise #turquoisering #turquoisejewellery.

Μην αντιγράφεις και επικολλάς τα ίδια hashtag σε κάθε ανάρτηση, καθώς το Instagram μπορεί να σταματήσει την ανάρτηση που εμφανίζεται στη ροη των ανθρώπων. Έτσι χρησιμοποίησε hashtag που ταιριάζουν σε κάθε εικόνα.


Προσφορές

Το Instagram είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιραστείς τις προσφορές που έχεις στον ιστότοπό σου. Μην ξεχάσεις να το αναφέρεις και στις ιστορίες σου.

Θέλεις να πολλαπλασιάσεις τους followers σου;

Ένα giveaway είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνεις. Επέλεξε ένα κόσμημα που θέλεις να δώσεις και αποφάσισε τι πρέπει να κάνει ο συμμετέχων - όπως η κοινοποίηση της ανάρτησης και η ακολούθηση του λογαριασμού σου. Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις τυχόν όρους και προϋποθέσεις.


Influencer


 Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να προωθήσεις τα κοσμήματά σου, συμπεριλαμβανομένου του να έρθεις σε επαφή με τους Influencer (άτομα με πολλούς ακολούθους).

Πολλοί από αυτούς τους Influencer είναι bloggers που έχουν τη δική τους ιστοσελίδα και συχνά κάνουν εκστρατείες ή σχόλια για άλλες επιχειρήσεις.

Ως μια μικρή χειροποίητη επιχείρηση, μπορείς να έρθεις σε επαφή με κάποιον Influencer και να τον ρωτήσεις αν θα ενδιαφερόταν να διαφημίσει τα κοσμήματα σου στο προφιλ του ή ακόμα και να γράψει στο blog του. Στείλε ένα άμεσο μήνυμα ή βρες τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του που συνήθως συνδέεται με την ιστοσελίδα του ή το Instagram bio. 

Μια άλλη πλατφόρμα στην οποία μπορείς να βρεις χιλίαδες influencer που θα προωθήσουν το προιόν σου είναι η ShareASale. Αλίζει τοκ κόπο και έχεις γρήγορα αποτελέσματα.Η επιτυχία δεν θα εμφανιστεί αμέσως, αλλά με το χρόνο και την υπομονή, θα διαπιστώσεις ότι θα αναπτυχθεί ένα πιστό και αφοσιωμένο κοινό. 

Μην ανησυχείς αν οι οπαδοί σου δεν αναπτύσσονται, εστιάσε σε καλής ποιότητας περιεχόμενο.

Αλλά για να το κάνεις λίγο γρηγορότερα έχω ετοιμάσει για εσένα το πρόγραμμα  ''Πως να γίνεις Instagram Expert'' 

Online μαθήματα οπου θα μάθετε πως να

1. Αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας
2. Καθιερώσετε την επωνυμία σας
3. Μείνετε στο μυαλό των ανθρώπων
4. Αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου
5. Δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες
6. Αυξήσετε τις πωλήσεις σας
7. Γινετε Influencer
8. Κάνετε προώθηση περιεχομένου
9. Γίνετε viral
10.
Μάθετε περισσότερα για τους πελάτες σας

Θα μάθετε στο δικό σας χρόνο, μέσα απο το κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή σας να χειρίζεστε το λογαριασμό σας στο Instagram.

Θα μάθετε τις καλύτερες στρατηγικές και πρακτικές για να πάρετε followers, να προβάλετε την επιχείρηση σας, να γίνετε influencer!

Για να σε ευχαριστήσω που με παρακολουθεις στο youtube και διαβάεις τα αρθρα μου σου κάνω το πρώτο μάθημα δώρο και μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν  εδώ

Αν σου άρεσε το άρθρο κοινοποίησε το στους φίλους σου! θα σε αγαπούν διπλά!

Έλα να συνδεθούμε στο instagram

Θα σε δω στην κορυφή!

Life is Grant!

Υ.Γ Για περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Youtube κανάλι μου. Θα το βρεις εδώ