Πιασάρικα ονόματα για blog το 2024

2022-02-21

Πώς μπορείτε να βρείτε το τέλειο όνομα ιστολογίου χωρίς να ξοδέψετε ώρες;

Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά το blog μου, ξόδεψα αμέτρητες ώρες, προσπαθώντας να βρω το τέλειο όνομα ιστολογίου.

Τι γίνεται αν το όνομα δεν αρέσει στους αναγνώστες; τι γίνεται αν θέλω να το αλλάξω αργότερα;

Ένα σημαντικό πράγμα που έχω καταλάβει είναι ότι το όνομα του blog σας δεν είναι τόσο σημαντικό όσο νομίζετε!

Ναί! σωστά διαβάσατε.


Το περιεχόμενό σας είναι αυτό που έχει σημασία και όχι το όνομα. 

Μην με παρεξηγήσετε, δεν λέω ότι το όνομα δεν είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό.

Σίγουρα βοηθάει εάν έχετε ένα αξιομνημόνευτο όνομα ιστολογίου, ώστε οι αναγνώστες σας να μπορούν να σας βρουν εύκολα.

Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι οι πελάτες σας να αγαπούν το περιεχόμενό σας.

Μην χάνετε λοιπόν αμέτρητες ώρες και κολλήσετε σε αυτό το στάδιο στο ταξίδι σας στο blogging.

Βρείτε κάτι που σας ταιριάζει και προχωρήστε στο επόμενο βήμα!

Ας ξεκινήσουμε να βρούμε ένα υπέροχο όνομα ιστολογίου!

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Πριν επιλέξετε ένα όνομα για το ιστολόγιό σας, πρέπει να γνωρίζετε 2 πράγματα:

1. Το θέμα του ιστολογίου σας

Για να βεβαιωθείτε ότι το όνομα του ιστολογίου σας είναι σχετικό, πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το ακριβές θέμα του ιστολογίου σας.

2. Το κοινό-στόχος σας

Μόνο το θέμα του ιστολογίου σας δεν είναι αρκετό για να βρείτε ένα κατάλληλο όνομα ιστολογίου. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ποιο είναι το κοινό-στόχος σας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε ένα blog γυμναστικής, αλλά θα έχει τεράστια διαφορά αν γράψετε για άνδρες άνω των 40 που θέλουν να χτίσουν μυς ή αν οι ιδανικές σας αναγνώστριες είναι νέες μαμάδες με μωρά...

Παρόλο που η θέση του ιστολογίου σας είναι κατάλληλη και για τα δύο αυτά ιστολόγια, η δευτερεύουσα θέση και το κοινό-στόχος είναι εντελώς διαφορετικά!

Αφού μάθετε ποιο είναι το θέμα του ιστολογίου σας και το κοινό-στόχος, μπορείτε να επιλέξετε ένα όνομα ιστολογίου που είναι σχετικό και αξέχαστο.

1. Επιλέξτε ένα όνομα ιστολογίου που θα είναι σε .com

Υπάρχουν πολλές επεκτάσεις ονόματος τομέα εκεί έξω, όπως (.net, .co, .org, .pizza.) Το .com εξακολουθεί να είναι η πιο καθιερωμένη και αξιόπιστη επέκταση ονόματος τομέα.

Πολλοί χρήστες, ειδικά αυτοί που δεν είναι γνώστες της τεχνολογίας, θα πληκτρολογήσουν αυτόματα «.com» στο τέλος κάθε τομέα χωρίς καν να το σκεφτούν. Η επέκταση ονόματος ".com" κατά τη γνώμη μου κάνει την επιχείρησή σας να φαίνεται πιο αξιόπιστη.

αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα της νέας επέκτασης ονόματος. επιμείνετε σε ένα όνομα ".com".

2. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένες λέξεις-κλειδιά.

Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε έναν καλό όνομα με τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας, που δεν έχει ήδη ληφθεί. Εδώ μπαίνει η δημιουργικότητα.

Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας μια λίστα λέξεων που σχετίζονται με το κύριο θέμα σας. π.χ

Αν το θεμα σας στο blog είναι η διατροφή: Συνταγές, δίαιτα, κετο, υγεία, ευεξία, συμπληρώματα διατροφής. καταλαβαίνεις την ουσία, σωστά;3. Περνά το τεστ τηλεφώνου;

Το όνομα του ιστολογίου σας πρέπει να είναι εύκολο στην ορθογραφία. Θα πρέπει να μπορείτε να πείτε σε κάποιον από το τηλέφωνο ποιο είναι το όνομα του ιστολογίου σας χωρίς να χρειάζεται να το συλλάβετε. Οι παύλες, η περίεργη ορθογραφία και οι δύσκολες λέξεις μπορεί να οδηγήσουν στην ανορθογραφία του ονόματος του ιστολογίου σας και μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα οι χρήστες να μην βρίσκουν το ιστολόγιό σας. Αποφύγετε την υπερβολή με το όνομα. κάντε το σύντομο και αξέχαστο.

Τα μεγάλα ονόματα είναι πιο δύσκολο να τα θυμούνται οι χρήστες σας και μπορούν εύκολα να κάνουν τυπογραφικά λάθη όταν το όνομα τομέα είναι μεγάλο.

Επιλέξτε ένα όνομα που είναι εύκολο να προφέρεται και να συλλαβίζεται.

4. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε παύλες

Εάν χρησιμοποιείτε ένα όνομα τομέα με παύλες επειδή ο τομέας που θέλετε έχει ήδη ληφθεί, τότε οι χρήστες σας πιθανότατα θα καταλήξουν στον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας εάν ξεχάσουν να πληκτρολογήσουν την παύλα. ναι, δεν το θέλουμε!

5. Σκεφτείτε να προσθέσετε το όνομά σας

Γίνετε δημιουργικοί με το όνομά σας να αναμιγνύεται και να ταιριάζει με επίθετα που σχετίζονται με εξειδικευμένες θέσεις. αυτό είναι ιδιαίτερα καλό αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια προσωπική επωνυμία.

Matinaparenting

Matinatravel

Matinamomlife


6. Γκουγκλάρισε το όνομα του ιστολογίου που έχεις επιλέξει

Πάντα να αναζητάτε το όνομα του ιστολογίου σας σε μια μηχανή αναζήτησης όπως το Google για να δείτε τι προκύπτει. Εάν υπάρχει ήδη άλλη επιχείρηση με το ίδιο ή παρόμοιο όνομα τομέα, είναι καλύτερο να μην επιλέξετε αυτό το όνομα. Εάν έχουν σήμα κατατεθέν το όνομά τους, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα, ενώ δεν θα θέλατε να ανταγωνιστείτε ένα ήδη υπάρχον ιστολόγιο.

7. Να είσαι έτοιμη να πληρωθείς απο τις εταιρείες μέσο affiliate marketing

Κατεβάστε στο κινητό σας την εφαρμογή της Revolut ή της Tap για να μπορειτε να δεχεστε τις πληρωμες απο τις εταιρειες,

Εάν μόλις ξεκινάτε ένα ιστολόγιο για πρώτη φορά, τότε μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο για να κερδίσετε χρήματα το 2024 (χωρίς εμπειρία).

Βέβαια αν επιλέξεις μια πλατφόρμα όπως η webnode θα πάρεις το όνομα domain δωρεάν. Αν πάλι ήδη έχεις ξεκινήσει αλλά δεν έχεις την επισκεψημότητα που θα ήθελες τότε θα πρέπει να διαβάσεις το άρθρο μου Πώς να προωθήσετε τη δημοσίευση του ιστολογίου σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ελπίζω για ακόμη μια φορά να σε βοήθησα.

Σου προτείνω να δεις το βίντεο μου στο youtube για το πως να ξεκινήσεις το δικο σου blog.

Έλα να συνδεθούμε στο instagram


Θα σε δω στην κορυφή!

Life is grand

Υ.Γ αν προσπαθείς να μεγαλώσεις το ινσταγκραμ και να πάρεις followers τότε σίγουρα θα χρειαστείς τον δωρεάν οδηγό που έχω ετοιμάσει. Θα τον βρεις εδω

Επίσης το πρόγραμμα μου πως να γίνεις ''Instagram Expert'' είναι έτοιμο και μπορείς να δεις το πρώτο μάθημα δωρεάν εδώ

Αν θέλεις να κατεβάσεις απο το Instagram φωτογραφίες και βίντεο δωρεάν μπορείς να επισκεφτείς το καινούριο μου website. Θα βρεις δωρεάν μαρκετινγκ εργαλεία που θα σε βοηθήσουν. Κάνε κλικ εδώ