Πως να διαφημίσω την επιχείρηση μου στο instagram

2022-04-04

Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το Instagram ήταν μια πλατφόρμα χωρίς διαφημίσεις, όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε ήταν οργανικό και ήταν αδύνατο για τις μικρές επιχειρήσεις να προωθήσουν... μέχρι τώρα. Νωρίτερα φέτος το Instagram ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών μπορούν πλέον να ξεκινήσουν τη δημιουργία διαφημίσεων για να προσεγγίσουν οποιονδήποτε στο Instagram. Εάν η επιχείρησή σας παράγει πολύ περιεχόμενο εικόνας και βίντεο, στο σημερινό άρθρο θα αποκαλύψω τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Instagram για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Αν προσπαθείτε να προσεγγίσετε πελάτες τοπικά απο την περιοχή σας διαβάστε εδώ.

Αποποίηση ευθύνης: Το Instagram δεν είναι για όλους

Πριν προχωρήσουμε περισσότερο, πρέπει να σας πω κάτι. Το Instagram δεν είναι για κάθε επιχείρηση. Θα πρέπει να είστε ένας απίστευτα έξυπνος έμπορος για να πουλάτε ασφάλειες αυτοκινήτου μέσω του Instagram. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε εστιατόριο ή μπαρ, κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, στη θέση της μόδας ή ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου σας είναι εικόνες και βίντεο, το Instagram είναι για εσάς. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε.

1. Βρείτε όλα τα hashtags σας

Τα hashtags είναι ο τρόπος με τον οποίο βρίσκεται το περιεχόμενό σας στο Instagram, οι χρήστες θα πληκτρολογούν λέξεις-κλειδιά και γνωρίζοντας ότι τα hashtags του κλάδου σας θα αυξήσουν σημαντικά την προσέγγιση χρηστών. Πώς να βρείτε σχετικά hashtags; Πάντα μου αρέσει να ξεκινώ κλέβοντας hashtags που χρησιμοποιούνται από τους ανταγωνιστές μου και μετά θα κάνω κάποια δευτερεύουσα έρευνα σχετικά με το τι είναι καλύτερο για την επιχείρησή μου.

Η δημιουργία του δικού σας μοναδικού hashtag είναι πάντα μια έξυπνη κίνηση, καθώς όλα θα βρίσκονται σε ένα μέρος, εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενό τους για προωθητικές ενέργειες μάρκετινγκ αργότερα.

2. Συνδέστε τον λογαριασμό σας στο Instagram με το Facebook για την προβολή διαφημίσεων

Αν δεν το ξέρατε ήδη, το Instagram ανήκει στο Facebook. Όταν δημιουργείτε μια διαφήμιση στο Facebook, θα έχετε επίσης την επιλογή να τη συνδέσετε με τον λογαριασμό σας στο Instagram για να την εμφανίσετε στους οπαδούς σας εκεί. Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Facebook Business Manager και να συνδέσετε τα δύο μεταξύ τους. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να δημιουργήσετε τους ακόλουθους τύπους διαφημίσεων στο Instagram:

3. Συνέπεια

Όταν διαχειρίζεστε έναν λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να διατηρείτε τακτική επαφή με τους θαυμαστές σας, διαφορετικά θα χάσουν το ενδιαφέρον τους και θα σταματήσουν να σας ακολουθούν. Επίσης να κοινοποιείτε συχνά.

4. Είναι όλα σχετικά με τα γραφικά

Το Instagram είναι κατά 99% οπτικό, μπορείτε να γράψετε μερικούς χαρακτήρες κάτω από κάθε εικόνα και μια παρότρυνση για δράση εάν εμφανίσετε μια διαφήμιση, αλλά τα πάντα αφορούν την εικόνα. Ευτυχώς, με την εισαγωγή των φίλτρων μπορείτε να κάνετε μια μέση φωτογραφία να μοιάζει σαν να έχει επεξεργαστεί από επαγγελματία. Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να προσλάβετε έναν φωτογράφο για μια μέρα ή να πάρετε στα χέρια σας μια κάμερα υψηλής ποιότητας για να τραβήξετε εκατοντάδες φωτογραφίες που μπορείτε να δημοσιεύσετε στο Instagram τους επόμενους μήνες. Οι χρήστες του Instagram πρόκειται να κάνουν like και να μοιράζονται περιεχόμενο μόνο αν φαίνεται εκπληκτικό, θα πρέπει λοιπόν να προσπαθήσετε πολύ περισσότερο από ό, τι κάνετε στο Facebook ή στο Twitter, αυτό είναι σίγουρο.

Αυτή τη στιγμή είναι δυο οι τρόποι που θα σου προσφέρουν αποτελεσματική απήχηση στο λογαριασμό σου

Σου προτείνω να δεις το βίντεο για να τους ανακαλύψεις και τους δυο

Αν προσπαθείς να μεγαλώσεις το instagram σε εχω καλύψει! Το πρόγραμμα μου ''Πως να γίνεις instagram expert'' είναι έτοιμο. Άσε με όμως πρώτα να σου κάνω το πρώτο μάθημα δώρο. Ναι καλά διαβασες μπορείς να το παρακολουθήσεις δωρεάν. Θα το βρεις εδώ

Αν αναζητάτε νέους τρόπους για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να βάλετε την επιχείρησή σας στο Instagram σήμερα!

Άλλωστε αν κάποια επιχείρηση δεν βρίσκετε στα social media περνάει απο το μυαλό μας οτι ίσως είναι και απάτη. Μην αφήνεις τους πελάτες σου να πιστεύουν κατι τέτοιο.

Να θυμάσαι οτι το 50% απο τους χρήστες καταλήγουν να αγοράζουν απο μια επιχείρηση την οποία είδαν για πρώτη φορά στο Instagram.

Έλα να συνδεθο΄ύμε στο instagram


Υ.Γ Αν θέλεις να κατεβάσεις απο το Instagram φωτογραφίες και βίντεο δωρεάν μπορείς να επισκεφτείς το καινούριο μου website. Θα βρεις δωρεάν μαρκετινγκ εργαλεία που θα σε βοηθήσουν. Κάνε κλικ εδώ