Πως να στήσω μια online επιχείρηση

2021-09-28

Όλοι το έχουμε πει ... «Μισώ τη δουλειά μου!» Εάν δεν το έχεις πει ποτέ, είτε είσαι ψεύτης είτε ανήκεις σε διαφορετικό είδος στο 1%!

Ναι, όλοι αγαπάμε στιγμές της δουλειάς μας, αλλά όλοι θα θέλαμε να είχαμε μεγαλύτερη ευελιξία, είτε όταν εργαζόμαστε είτε να επεκτείνουμε τα δημιουργικά μας όρια σε αυτό που παράγουμε. Μετά σου έρχεται η σκέψη...

«Θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου! Πρέπει να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου! »

»Αλλά πώς ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση; "

Συνέχισε να διαβάζεις γιατί αυτή η ανάρτηση θα σε καθοδηγήσει ακριβώς για το πώς να ξεκινήσεις μια διαδικτυακή επιχείρηση σε απλά βήματα!

Θα σου το πω ευθέως. Αυτός ο δρόμος δεν είναι για όλους. Παρόλο που νόμιζα ότι ήταν για μένα, υπήρξαν πολλές φορές που ήμουν συγκλονισμένη, κουρασμένη, απογοητευμένη, δεν είχα εμπιστοσύνη, κεφάλαια και γνώσεις σε σημείο που σκέφτηκα: «Δεν έπρεπε ποτέ να το ξεκινήσω! »

Λυπάμαι που σου το λέω αυτό, αλλά σχεδόν όλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν αυτή τη σκέψη κάθε τόσο. Σχεδόν όλοι αισθάνονται έτσι σε ορισμένα (ή πολλαπλά) σημεία.

Αν δεν φοβάσαι, θα προχωρήσω βαθύτερα. Η έναρξη της δικής σου διαδικτυακής επιχείρησης είναι για εσένα που έχεις έντονο πάθος για κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με άλλους. Ή αν έχεις ένα φανταστικό νέο προϊόν ή αν πρόκειται να κάνεις κάτι με εντελώς διαφορετικό τρόπο από οποιονδήποτε άλλο.

Η έναρξη της δικής σου διαδικτυακής επιχείρησης δεν είναι για εσένα που απλά δεν σου αρέσει η δουλειά σου. Χρειάζεσαι έναν πολύ ισχυρότερο λόγο από αυτόν για να ξεπεράσεις όλες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσεις!

Οι γυναίκες επιχειρηματίες αυξάνονται!

Παρακάτω θα βρεις μερικά εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία για τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες! Ακολουθεί μια σύντομη επισήμανση αυτών των αριθμών...

Οι ΗΠΑ έχουν 12,3 εκατομμύρια γυναικείες επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες στις ΗΠΑ παράγουν 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Πολλές γυναίκες κάνουν 6 φιγούρες στην επιχείρησή τους!

Το 40% των αμερικανικών επιχειρήσεων ανήκουν σε γυναίκες.

Οι γυναίκες ξεκίνησαν 1,821 καθαρές νέες επιχειρήσεις κάθε μέρα το 2018.

Χαρακτηριστικά ενός καλού επιχειρηματία

Πρέπει να είσαι αποφασισμένος και να έχεις πάθος για αυτό που κάνεις! Άλλες δεξιότητες επιχειρηματιών περιλαμβάνουν την ανθεκτικότητα, τολμηρή και επινοητική επίλυση προβλημάτων, αισιοδοξία, να είσαι καλός προγραμματιστής και μπόνους αν έχεις την ικανότητα να εμπνέεις άλλους!

1. ΤΙ ΕΙΔΟΣ ONLINE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ;

Υπάρχουν μερικές επιλογές για έναν τύπο επιχείρησης...

με βάση το προϊόν (θέλεις να πουλήσεις κάτι, γνωστό ως ηλεκτρονικό εμπόριο ή ηλεκτρονικό κατάστημα. Αυτό μπορεί να είναι φυσικά προϊόντα ή ψηφιακά προϊόντων).

Παροχή υπηρεσιών (θέλεις να κάνεις κάτι για κάποιον άλλο)

Ένας από τους ευκολότερους (και πιο βαθύς) τρόπους για να ξεκινήσεις, είναι να καταλάβεις το ikigai σου! Αυτό είναι ένα ιαπωνικό μυστικό και μπορείς να βρεις τον «λόγο ύπαρξής» σου. 

Παρακάτω θα βρεις μια εξαιρετικά γρήγορη περιγραφή του τι σημαίνει πραγματικά το ikigai. Και μπορείς να δείς πώς θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις μερικές βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες.

2. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 

Ατομική επιχείρηση: οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε ετσι, καθώς είναι η απλούστερη επιχειρηματική δομή. 

3. ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τι πραγματικά χρειάζετε όταν ξεκινάς μια επιχείρηση; Το πρώτο βήμα είναι να υπολογίσεις το κόστος εκκίνησης.

Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να ξεκινήσεις ως blogger/freelancer (καθώς είσαι εξαιρετικη / ος στο σχεδιασμό και την επωνυμία του λογότυπου). Θα χρειαστείς έναν ιστότοπο (για την προβολή του χαρτοφυλακίου σου) και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να συνδεθείς με τους πελάτες. Αυτό σημαίνει...

Όνομα τομέα: (βασικά το URL που πληκτρολογούν τα άτομα για να βρουν τον ιστότοπό σου). 


Ιστότοπος: Κατασκεύασα τον ιστοτοπο μου δωρεάν στη webnode! Τώρα, μπορεί να μπείς στον πειρασμό να πάς σε έναν κατασκευαστή ιστότοπου για να δημιουργήσεις έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά μην το κάνεις! Δεν θα το χρειαστείς για μερικά χρόνια, και τα έξοδα είναι σημαντικά, και οι γνώσεις σου για τον τρόπο εργασίας είναι πολύ περιορισμένες.

Φιλοξενία ιστοσελίδων: (αυτό κάνει τον ιστότοπό σου ζωντανό και ενεργό στο διαδίκτυο) Είναι το μόνο που πλήρωσα στην webnode και είναι μια φορά το χρόνο.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Χρειάζεσαι έναν τρόπο επικοινωνίας με πιθανούς πελάτες, επομένως χρειάζεσαι αυτήν την υπηρεσία. Σου το δίνει και αυτό η webnode.

Αν θέλεις να κάνεις πωλήσεις όπου και αν είσαι σίγουρα θα χρειαστείς το SumUp. Το SumUp είναι μηχάνημα για πιστωτικές κάρτες. Διάβασε εδώ λεπτομέρειες

Εξαρτάται πάντα τι θα αποφασίσεις να πουλήσεις. Σου προτείνω επίσης να διαβάσεις και το καινούριο μου άρθρο για το τι επιχείρηση μπορείς να ανοίξεις το 2022. Θα το βρεις εδώ

Βέβαια ότι και να αποφασίσεις να πουλήσεις θα χρειαστεί να προβληθείς στα social media. Σου προτείνω να κάνεις μια επίσκεψη στο κανάλι μου στο youtube Είμαστε μια πολύ δυνατή κοινότητα με τα ιδια ενδιαφέροντα, τα social media. Κάποιοι απλά θέλουν να μεγαλώσουν τους λογαριασμούς τους και άλλοι τις επιχειρήσεις τους. Αν η αγαπημένη σου πλατφόρμα είναι το Instagram να σε ενημερώσω οτι το πρόγραμμα μου ''Πως να γίνεις instagram expert'' είναι έτοιμο και μπορείς να δεις το πρώτο μάθημα δωρεάν εδώ

Εγώ ό,τι και να αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Υ.Γ Έλα να συνδεθούμε στο instagram.