Πως να ξεκινήσω να γράφω τα τέλεια άρθρα σε 7 απλά βήματα

2021-02-06

Ίσως σκέφτεσαι ότι για να γράψεις ένα υπέροχο άρθρο πρέπει να είσαι καλός συγγραφέας, αλλά είμαι εδώ για να σου πω ότι είναι απλό. 

Ο καθένας μπορεί να γράψει ένα καλό άρθρο. 

Ακόμα και εσύ! 

Ναι εσύ! 

Και θα σου το αποδείξω με αυτόν τον αναλυτικό οδηγό για το πώς να γράψεις μια υπέροχη ανάρτηση ιστολογίου, ακόμα κι αν είσαι κακός / η συγγραφέας.Ίσως θελεις να πάρεις ένα στυλό και ένα κομμάτι χαρτί και να αρχίσεις να γράφεις!

Και ένα φλιτζάνι καφέ!

1. Λέξεις κλειδιά έρευνα

Το πρώτο βήμα στη σύνταξη μιας καλής ανάρτησης ιστολογίου είναι η έρευνα λέξεων-κλειδιών.

Γιατί;

Επειδή οι λέξεις-κλειδιά λένε στις μηχανές αναζήτησης το περιεχόμενο που δημοσιεύεις, ώστε να μπορούν να το δείξουν στους σωστούς ανθρώπους.

Όσο καλύτερη χρήση λέξεων-κλειδιών τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρουν η ανάρτησή σου οι άνθρωποι!

Υπάρχουν δύο μεγάλες μηχανές αναζήτησης στις οποίες πρέπει να εστιάσεις, η Google και το Pinterest. Είναι σημαντικό να κάνεις έρευνα και στα δύο προτού αρχίσεις να γράφεις!

Αυτό που κάνω με κάθε ανάρτηση, προτού ξεκινήσω την έρευνα λέξεων-κλειδιών, είναι να ανοίξω ένα νέο έγγραφο λέξεων και να δημιουργήσω δύο πίνακες, έναν για τη Google και τον άλλο για λέξεις-κλειδιά απο το Pinterest.

Όταν αρχίζεις να γράφεις ένα άρθρο έχεις ένα θέμα στο μυαλό σου, μια κύρια λέξη-κλειδί. Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με αυτήν τη λέξη-κλειδί.


Πώς μπορώ να βρω λέξεις-κλειδιά στη Google; 

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι εύρεσης λέξεων-κλειδιών για τη Google.Μπορείς να μεταβείς απευθείας στη Google και να χρησιμοποιήσεις τη γραμμή αναζήτησης για να βρείς ιδέες για λέξεις-κλειδιά.

Απλώς πήγαινε στη Google και αναζήτησε κάτι που σχετίζεται με το θέμα σου. Εξέτασε σχετικές αναζητήσεις που οι άνθρωποι ζητούν επίσης.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις προτάσεις για να βρείς λέξεις-κλειδιά για στόχευση.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών για να βρείς λέξεις-κλειδιά. Αυτό που χρησιμοποιώ είναι το Keysearch. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο με πολλές διαφορετικές επιλογές.

Βρείς λέξεις-κλειδιά στο Pinterest

Όσο για τις λέξεις-κλειδιά του Pinterest, είναι πιο εύκολο.

Απλώς πήγαινε στο Pinterest και γράψε τη λέξη-κλειδί στη γραμμή αναζήτησης.

Οι λέξεις που αρχίζουν να εμφανίζονται στο αναπτυσσόμενο μενού είναι αυτές που αναζητούν οι άνθρωποι, οπότε βεβαιωσου ότι έχεις γράψει αυτές τις λέξεις, καθώς είναι πολύ σημαντικές!

Αφού γράψεις αυτές τις λέξεις, κάνε κλικ στο enter. Στην κορυφή της σελίδας, θα δείς πολλές προτεινόμενες λέξεις, αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά!
Μπορείς να μεταβείς απευθείας στη Google και να χρησιμοποιήσεις τη γραμμή αναζήτησης για να βρείς ιδέες για λέξεις-κλειδιά.

2. Περιέγραψε την ανάρτησή σου

Όταν γράφω τις αναρτήσεις μου στο blog, μου αρέσει πάντα να ξεκινάω με την περιγραφή της ανάρτησής μου, καθώς αυτό με βοηθά να παραμείνω οργανωμένη και να ξέρω τι ακριβώς γράφω.

Πάντα μου αρέσει να σκέφτομαι την ανάρτηση που γράφω και πώς μπορώ να την αναλύσω. Είναι βήματα; Είναι υπότιτλοι;

Σκεψου την ανάρτηση και βρες ποια μέθοδο σου ταιριάζει καλύτερα. Ο στόχος σου πρέπει να είναι να κάνεις την ανάρτηση όσο το δυνατόν πιο ευανάγνωστη.

3. Γράψτε την ανάρτηση

Τώρα που έχεις όλες τις λέξεις-κλειδιά έτοιμες και το περιεχόμενό σου, ήρθε η ώρα να γράψεις αυτήν την υπέροχη ανάρτηση ιστολογίου.

Εισαγωγή

Μια εισαγωγή πρέπει να είναι σύντομη και γλυκιά.

Βεβαιωσου ότι το θέμα της ανάρτησής σου είναι ξεκάθαρο από την αρχή!

Κυριος θεμα

Αναλύσε το σε μικρότερες παραγράφους (σε κανέναν δεν αρέσει να διαβάζει μεγάλα κομμάτια κειμένου!) Και χρησιμοποίησε επικεφαλίδες, ώστε να είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να διαβάσουν!

Κλείσιμο

Το κλείσιμο του άρθρου πρέπει να είναι μικρότερο.

Εγώ συνοψίζω το άρθρο σε μερικές προτάσεις και συμπεριλάμβάνω μια παρότρυνση για δράση και αυτό είναι.4. Φωτογραφίες

Ένα άλλο σημαντικό μέρος της σύνταξης μιας καλής ανάρτησης ιστολογίου είναι να συμπεριλάβεις φωτογραφίες.

2 πράγματα που πρέπει να κάνεις σε ΚΑΘΕ φωτογραφία πριν την ανεβάσεις στην ανάρτησή σου:

αποθήκευσε τη ως JPG

ονόμασε τη φωτογραφία σου (χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά)

Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι φωτογραφιών που πρέπει να περιέχει η ανάρτησή σου:

Γενικές φωτογραφίες

Ο πρώτος τύπος φωτογραφίας θα εξαρτηθεί από το άρθρο και το θέμα.

Ο δεύτερος τύπος είναι το γραφικό Pinterest.

Αυτή είναι η φωτογραφία που θα προωθήσεις (καρφιτσώσεις) στο Pinterest (χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις-κλειδιά που αποθήκευσες!) Για να οδηγήσεις επισκεψιμότητα στην ανάρτησή σου!

5. Ορθογραφικά λάθη

Αυτό είναι το βήμα που δεν πρέπει ποτέ να παραλείψεις!

Η ύπαρξη πολλών ορθογραφικών λαθών σε κάνει να φαίνεσαι μη επαγγελματίας και ατημέλητος (και δεν θέλεις να αφήσεις αυτή την εντύπωση).

Άκου, καταλαβαίνω.

Αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν.

Κανείς δεν είναι τέλειος.

Αλλά γι 'αυτό είναι σημαντικό να ελέγξεις πριν δημοσιεύσεις την ανάρτησή σου!

Ο έλεγχος του άρθρου σου ξανά και ξανά μπορεί να είναι χρονοβόρα διαδικασία και όχι πολύ αποτελεσματική.

Γι 'αυτό είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο για να το κάνει για εσένα!

Σου παρουσιάζω το Grammarly, ένα εργαλείο που έσωσε τη ζωή μου (εντάξει, αυτό είναι λίγο δραματικό, αλλά, σοβαρά, έκανε τη ζωή μου 1000 φορές πιο εύκολη!).

Το Grammarly είναι ένα εργαλείο που σε βοηθά να βρείς και να διορθώσεις τα λάθη σου, από την ορθογραφία έως τη γραμματική έως το στυλ και πολλά άλλα.

Και το καλύτερο μέρος; Είναι δωρεάν! Για τους ανθρώπους που θέλουν περισσότερα συνοδεύεται από μια πληρωμένη, premium, έκδοση!4. Φωτογραφίες

6. Πρόσθεσε συνδέσμους

Το επόμενο βήμα μιας εξαιρετικής ανάρτησης ιστολογίου είναι η προσθήκη συνδέσμων!

Πρόσθεσε τουλάχιστον 2 συνδέσμους απο άλλα άρθρα σου που σχετίζονται με το θέμα.

Επίσης, πρόσθεσε άλλους εξωτερικούς συνδέσμους σε οποιονδήποτε ιστότοπο και σελίδα που αναφέρεις στην ανάρτηση ή στα προιόντα που θέλεις να προωθήσεις. Κατέβασε στο κινητό σου την εφαρμογή της Revolut ή της Tap για να μπορεις να δεχεσαι τις πληρωμες απο τις εταιρειες.

7. Τελικός έλεγχος

Τελείωσες σχεδόν με τη σύνταξη της ανάρτησής σου στο ιστολόγιο, το μόνο που μένει είναι ο τελικός έλεγχος!

Δημοσίευση

Ακολουθώντας αυτά τα 7 βήματα μπορείς να γράψεις ένα καλό άρθρο κάθε φορά!

Και θυμησου τον χρυσό κανόνα: ποιότητα έναντι ποσότητας !

Εστίασε στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου!

Είναι καλύτερο να γράψεις 1 υπέροχο άρθρο από οτι να γράψεις 10 που δεν έχουν ενδιαφέρων!Τώρα θα αναρωτιέσαι πια πλατφόρμα να χρησιμοποιήσεις! Σου προτείνω φυσικά αυτή που χρησιμοποιώ εγώ! Εύκολη, στα ελληνικά και με μικρό κόστος! Η webnode είναι η καλύτερη πλατφόρμα που μπορεις να ξεκινήσεις! Διάβασε εδώ να καταλάβεις τι εννοώ! Και δεν είναι μόνο αυτό! Είναι πολύ σημαντικό να χειρίζεσαι μόνος / νη το blog σου χωρις να χρειάζεσαι βοήθεια.

Ελπίζω να σε βοήθησα για ακόμη μια φορά! Έλα να συνδεθούμε στο Instagram

Υ.Γ Αν θέλεις να μεγαλώσεις το λογαριασμό σου στο Instagram, να προβάλεις την επιχείρηση σου, να μεγαλώσεις το brand σου να γίνεις influencer, να σε ενημερώσω οτι το πρόγραμμα μου ''Πως να γίνεις Instagram Expert'' είναι έτοιμο και μπορείς να παρακολουθήσεις το πρώτο μάθημα δωρεάν εδώ