Τι συμβολίζει ο κύκλος στα κοσμήματα

2020-11-10

Σε όλη την ιστορία, ο κύκλος παρέμεινε ένα συμβολικό σχήμα που ξεπερνά τη γεωγραφία, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και το χρόνο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κύκλος αντιπροσωπεύει έννοιες όπως η αιωνιότητα, η θηλυκότητα, η ολότητα και ο κύκλος της ζωής.

Εκτός από το ότι διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στην τέχνη και τον πολιτισμό, οι κύκλοι είναι παρόντες τόσο σε μοντέρνα όσο και σε παραδοσιακά κοσμήματα. Φυσικά, οι κύκλοι είναι μερικά από τα πιο βασικά συστατικά και δομικά στοιχεία κοσμημάτων: χάντρες, αγκράφες, ακόμη και τα μεμονωμένα μέρη που αποτελούν μια αλυσίδα. Ο κύκλος είναι επίσης η βάση για πολλές γνωστές σιλουέτες κοσμήματος, όπως το κολιέ, το βραχιόλι, το δαχτυλίδι και τα σκουλαρίκια. Χωρίς το σχήμα του κύκλου, το σχέδιο κοσμημάτων θα ήταν πολύ περιορισμένο και - ειλικρινά - πολύ βαρετό. 

Ο κύκλος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο που συμβολίζει την αιωνιότητα, τη ζωή, την ολότητα και την τελειότητα. Μπορεί επίσης να αναφερεται στον κύκλο του χρόνου ή την τροχιά των πλανητών. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να δώσεις σε κάποιον ένα μενταγιόν κύκλου συμβολίζει την αιώνια αγάπη. Φυσικά, τα δαχτυλίδια είναι τα πιο γνωστά σύμβολα κύκλων κοσμημάτων.

Ο κύκλος είναι ένα σύμβολο που εμφανίζεται σε πολλούς πολιτισμούς. Το σύμπαν είναι η κύρια αναπαράσταση αυτού του συμβόλου, αλλά ο Ήλιος, ο δημιουργός του φωτός και της φωτιάς στη ζωή, η πανσέληνος με την πνευματική του δύναμη και οι πλανήτες είναι άλλα παραδείγματα. Η κινεζική φιλοσοφία έχει την αρχή του γιν και του γιανγκ, όπου οι αντίθετες ενέργειες παραμένουν μαζί για να ισορροπήσουν θετικά και αρνητικά, ένα σύμβολο αρμονίας που επίσης αντιπροσωπεύεται από τον κύκλο.

Σύμφωνα με την Νταιάνα και τον Κάρολο, «Ένας κύκλος ξεκινά και τελειώνει από μόνος του, οπότε αντιπροσωπεύει ενότητα, την απόλυτη, τελειότητα. Είναι το σύμβολο της σχέσης μεταξύ του ουρανού και της Γης, του πνευματικού και του υλικού. Αυτός είναι ο λόγος που σχετίζεται με την «προστασία», οπότε υπάρχουν μαγικοί κύκλοι, δακτύλιοι ισχύος, βασιλικές κορώνες και ζώνες που μας κάνουν αόρατους. 

Στη Γη, ο κύκλος αντιπροσωπεύει την τελειότητα του Θεού, και σε όλο τον κόσμο, αυτό το σχήμα μπορεί να βρεθεί σε κτίρια, αντικείμενα και παραστάσεις, όπως το Στόουνχεντζ, το ημερολόγιο των Αζτέκων, τα μάνταλα που χρησιμοποιούνται στον Βουδισμό και τον Ινδουισμό, τον φτερωτό κύκλο που χρησιμοποιείται σε διαφορετικούς πολιτισμούς , ο ουράνιος κύκλος, και ο θεός «Ρα», ο θεός του ουρανού και του ήλιου, ο δημιουργός της ζωής και ο υπεύθυνος για το θάνατο και την ανάσταση.

Οι τυπικοί χοροί γιορτάζονται συνήθως σε έναν κύκλο, που αντιπροσωπεύει την ένωση, την αδελφότητα και την προστασία της κοινότητας εντός ενός συγκεκριμένου ορίου. Το Κάιρο και η παράδοση των Σούφι, ο χορός των Δερβίσων με τα λευκά τους κοστούμια που πετούν γύρω τους σε τέλειο συγχρονισμό για να επιτύχουν ένα μοναδικό πνευματικό επίπεδο. Αν θέλεις να μάθεις τους συμβολισμούς των κοσμήμάτων και τη γενική σημασία τους κάνε κλίκ εδώ

Αν σου αρέσουν τα κοσμήματα και θα ήθελες να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση σου προτείνω να δεις το παρακάτω βίντεο.

Έλα να συνδεθούμε στο instagram

Υ.Γ Αν θέλεις να αναπτύξεις τα social media θα με βρεις στο youtube 

Επισης αν θέλεις να αναπτ΄ύξεις το Instagram είτε για να μεγαλώσεις το brand σου, να προβάλεις την επιχείρηση σου, να γίνεις influencer ή απλά να πάρεις followers τότε πρέπει να σε ενημερώσω πως το πρόγραμμα μου 'Πως να γίνεις expert στο Instagram΄΄' ειναι έτοιμο και μπορείς να παρακολουθήσεις το πρώτο μάθημα δωρεάν εδώ