Αξίζει να πουλάω τα χειροποίητα κοσμήματα στο Etsy ;

2020-11-20

Αξίζει τελικά να πουλάς τα χειροποίητα κοσμήματα στην πλατφόρμα του Etsy;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να έχει αναδυθεί στο μυαλό σoυ, καθώς το Etsy αποκαλύπτει πολλές αλλαγές και κερδίζει επίσης μια τεράστια δυναμική των πωλητών, καθώς και των αγοραστών τελευταία.

Σίγουρα έχεις διαβάσει πολλά άρθρα και ίσως έχεις μπερδευτεί! Είναι φυσικό αφού έχεις περάσει από ανεμοστρόβιλο απόψεων σχετικά με το Etsy που δημοσιεύενται καθημερινά. Και μπορεί να έχεις αρχίσει να αμφισβητείς την ιδέα σου για πώληση στο Etsy.

Αν έχεις αποφασίσει να κάνεις την εγγραφή σου στο Etsy τότε κάνε το τώρα γιατί με την εγγραφή σου σε αυτό εδώ το λινκ θα μπορείς να ποστάρεις τα πρώτα 40 προιόντα σου εντελώς δωρεάν

Αν πάλι βρίσκεσε εδώ γιατι θέλεις να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση και δεν ξέρεις απο που να ξεκινήσεις τότε το άρθρο μου για το πως να ξεκινήσεις επιχείρηση με κοσμήματα θα σε οδηγήσει. Θα το βρεις εδώ

Θα σε βοηθήσω να ξεφύγεις και θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σου!

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι στις επαναλαμβανόμενες χρεώσεις καταχώρισης. Η πλατφόρμα Etsy είναι πλατφόρμα για δημιουργούς, κατασκευαστές χειροποίητων κοσμημάτων και γενικά διάφορων κατασκευών. Όσον αφορά την καταβολή του τέλους κάθε τέσσερις μήνες, καθίσταται δαπανηρό για τους τεχνίτες και τους καλλιτέχνες να αντιμετωπίσουν αυτές τις αμοιβές. Εάν είσαι καινούριος πωλητής στο Etsy, μπορεί να θεωρείς ότι χρεώνεσαι πολλά. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, τα προνόμια αυτού είναι ότι έχεις ένα πολύ στοχευμένο κοινό και εξειδικευμένο για τα προιόντα σου. Με 39,4 εκατομμύρια αγοραστές, να είσαι βέβαιος / η ότι θα ανακαλυφθείς εάν προωθείς ένα μοναδικό και υπέροχο προϊόν.

Τι νέο υπάρχει: 

Δημιουργήθηκε από το Etsy μετά τις 30 Ιουλίου 2019. Εάν πουλάς ήδη στην πλατφόρμα, θα πρέπει να έχεις ενημερωθεί οτι οι όλοι οι πωλητές στην Αμερική έχουν λάβει μια επιστολή από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Etsy Josh Silverman, δηλώνοντας -

«Τα καταστήματα που προσφέρουν δωρεάν παράδοση σε παραγγελίες 35 $ ή περισσότερα σε Αμερικανούς αγοραστές θα έχουν προτεραιότητα στην αναζήτηση στις ΗΠΑ. Για να βοηθήσουμε τους αγοραστές των ΗΠΑ να βρουν περισσότερα αντικείμενα που παραδίδονται δωρεάν στις ΗΠΑ. "

Όπως καταλαβαίνεις αυτό σήκωσε μια θύελα αντιδράσεων και πολλοί πωλητές αποχώρησαν απο την πλατφόρμα.

Όλο αυτό όμως συμβαίνει γιατί με τα δωρεάν μεταφορικά δίνονται τα εξής πλεονεκτήματα: Σύμφωνα με την αρχική δοκιμή που έκανε το Etsy τον Μάιο του 2019, οι αγοραστές έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν την αγορά τους όταν το προϊόν επισημαίνεται οτι θα παραδοθεί δωρεάν.

Σε μια έρευνα που πραγματοποίησε η EcommerceByte των πωλητών του Etsy σχετικά με την πρόσφατη ώθηση του Etsy να υποχρεώσει τους πωλητές να προσφέρουν δωρεάν αποστολή έδωσε ακριβή αποτελέσματα. Η μελέτη αποκάλυψε ότι περίπου το 75% των πωλητών δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην Δωρεάν Αποστολή.

Από τότε που τέθηκε σε ισχύ αυτή η ενημέρωση, οι πωλητές συνεχώς μουρμουρίζουν: Είναι αξιόπιστο το Etsy;

Etsy Διαφημίσεις

Τι νέο υπάρχει: Το δεύτερο τρίτο τρίμηνο του 2019 σηματοδοτεί σημαντικές ενημερώσεις της πλατφόρμας Etsy. Στα τέλη Αυγούστου, το Etsy ήρθε με τις διαφημίσεις, κάνοντας μια ενοποιημένη πλατφόρμα με επιλογές διαφήμισης επί πληρωμή, όπως Προωθημένες λίστες και διαφημίσεις Αγορών Google. Ξαφνικά, ο πίνακας ελέγχου ενημερώνει και αντικατοπτρίζει μια εναλλαγή για εσωτερική και εξωτερική προώθηση με ένα διακόπτη Ενεργοποίησης και Απενεργοποίησης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα: 

Αν ένας πωλητής έχει κατάστημα , υπάρχουν πιθανότητες ότι μεταξύ των πωλητών που προσφέρουν απίστευτα προϊόντα, να χαθεί στα αποτελέσματα αναζήτησης των 250 σελίδων των καταχωρίσεων. Μπορεί όμως να αναδυθεί με τις διαφημίσεις Etsy - Δαπάνη στοχευμένου προϋπολογισμού για το Etsy καθώς και για το Google Ads.

Ποιά είναι τα μειονεκτήματα: 

Παλιότερα ο πωλητής αποφάσιζε για τις διαφημίσεις που προωθούνταν και τις διαφημίσεις Αγορών Google στο Etsy Store. Η νέα ενημέρωση αλλάζει την ιδέα βελτιστοποίησης των καταχωρίσεων για να μεγιστοποιήσει την προβολή της στις δύο πλατφόρμες: Etsy & Google Ads. Παλιότερα, ο προϋπολογισμός διααφήμισης μπορούσε να περιοριστεί και να ρυθμιστεί μόνο από τον πωλητή, αλλά τώρα ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός έχει βελτιστοποιηθεί ανάλογα με την προσέγγιση χρηστών και τις επισκέψεις. Που σημαίνει εάν η καταχώρισή ενός πωλητή έχει υψηλή απόδοση και λαμβάνει περισσότερα κλικ, η διαφημιστική του καμπάνια δεν θα σταματήσει μετά την ολοκλήρωσή της. Αντ 'αυτού, θα συνεχίσει να ξεπερνά τον προϋπολογισμό  και το επιπλέον ποσό θα προσαρμόζεται κάθε μήνα.

Εξατομικευμένο κατάστημα

Πλεονεκτήματα: 

Μπορείς να γίνεις πωλητής στο Etsy και να δημιουργήσεις την επωνυμία σου ταυτόχρονα. Μπορείς να είσαι τόσο δημιουργικός όσον αφορά την κατασκευή του προϊόντος σου, καθώς και τη δημιουργία καταχωρίσεων στο Etsy. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες δώσεις για το κατάστημά σου, τον σκοπό της επιχείρησής σου, τη μοναδικότητά σου στη διαδικασία δημιουργίας και το ταλέντο, τόσο περισσότερη επισκεψιμότητα και μετατροπές θα λαβεις. Το Etsy σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα πολύ εξατομικευμένο κατάστημα. 

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις ένα κατάστημα στο Etsy;

Ποιά είναι τα μειονεκτήματα: 

είναι πολύ ωραίο να δημιουργείς το κατάστημα σου, αλλά θα είναι μια δύσκολη εργασία. Οι λεπτομέρειες της λίστας στο Etsy είναι συνήθως πιο μακρές. Σου ζητά να συμπληρώσεις κάθε πτυχή του προϊόντος. Εάν έχεις και δικό σου online shop η πουλάς και σε άλλες πλατφόρμες η δημιουργία μιας επωνυμίας και η βιτρίνα στο Etsy θα καταναλώσουν πολύ χρόνο απο το χρόνο σου! Σου προτείνω να φτιάξεις ένα όμορφο logo για το κατάστημά σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις εύκολα και με τον πιο οικονομικό τρόπο στο Fiverr . Θα βρεις το link εδω

Etsy SEO - Αλγόριθμος αναζήτησης

Πλεονεκτήματα: 

Η Etsy διαθέτει ένα ισχυρό SEO που διέπει τις καταχωρίσεις ανάλογα. Με βάση έναν συγκεκριμένο παράγοντα, συγκρίνει τις καταχωρίσεις του πωλητη με τις καταχωρίσεις της κατηγορίας προϊόντων του και επιλέγει την καλύτερη που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα όταν ο αγοραστής αναζητά ένα προιόν. Εάν ένας πωλητής κυριαρχήσει στο παιχνίδι του Etsy SEO και καταχωρίσει όλα τα προιόντα του στο Etsy με τις βέλτιστες λέξεις-κλειδιά και συνάφεια, μπορεί να λάβει την πρώτη θέση.

Ποιά είναι τα μειονεκτήματα:

Οι καταχωρίσεις ενός πωλητή μπορεί να μην προβληθούν εάν δεν έχουν βελτιστοποιηθεί κατάλληλα. Και αυτό το δήλωσαν οι περισσότεροι πωλητές που έχουν αποχωρήσει από το Etsy ότι δηλαδή ήταν δυσαρεστημένοι με τις συχνές αλλαγές στον αλγόριθμο SEO του Etsy.

Αν τα στοιχεία της καταχώρισής όπως ο τίτλος, η περιγραφή, η ενότητα "Σχετικά με το κατάστημα" δεν είναι βελτιστοποιημένα με λέξεις-κλειδιά, τα προιόντα σου δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Είναι αξιόπιστο το Etsy όσον αφορά το SEO ;

Η απάντηση σε αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά ένας πωλητής διαχειρίζεται το κατάστημά του στο Etsy. Εάν ενας πωλητής είναι ενημερωμένος με το Etsy SEO, την ποιότητα των καταχωρίσεων του κύριου ανταγωνιστή του και τις προτιμήσεις των πελατών του, μπορεί να έχει μεγάλα κέρδη και μεγάλη επισκεψιμότητα στις καταχωρίσεις του.

Έχεις πάρει την απόφασή σου;

Τα σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ο πρωταρχικός λόγος που οι πωλητές μπερδεύονται σχετικά με το "αξίζει η πώληση στο Etsy";

Σίγουρα έχεις καταλάβει τι απάντηση έδωσαν οι πωλητές που έχουν φύγει από το Etsy. Μπορείς μόνη / ος  να αποφασίσεις, καθώς το Etsy συνεχίζει να εξελίσσεται ως μια καλύτερη πλατφόρμα τόσο για πωλητές όσο και για αγοραστές και εξακολουθεί να βρίσκεται μια απο τις πιο δημοφιλές αγορές του κόσμου.

Αν έχεις κάτι μοναδικό να προσφέρεις και θέλεις να έχεις παρουσία σαν μάρκα το Etsy αξίζει σίγουρα τη δοκιμή και το χρόνο σου.

Μια επιπλέον συμβουλή που θα σου έδινα είναι να εκδόσεις μια κάρτα της Revolut ετσι ωστε να κερδίζεις την επιστροφή χρημάτων απο τις πληρωμές που θα κάνεις για την επιχείρηση σου. Θα τη βρεις εδώ

Εγώ όπως και να έχει σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και να κάνεις! Έίμαι σίγουρη ξεκινώντας στο Etsy θα χρειαστείς και ένα λογαριασμό στα social media οπότε έχω ετοιμάσει έναν δωρεάν οδηγό που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις το λογαριασμό σου στο instagram. Θα τον βρείς εδώ!

Επισης αν θέλεις να αναπτύξεις το Instagram είτε για να μεγαλώσεις το brand σου, να προβάλεις την επιχείρηση σου, να γίνεις influencer ή απλά να πάρεις followers τότε πρέπει να σε ενημερώσω πως το πρόγραμμα μου 'Πως να γίνεις expert στο Instagram΄΄  είναι έτοιμο και μπορεις να δεις το πρώτο μάθημα δωρεάν εδώ

 Online μαθήματα οπου θα μάθετε πως να

1. Αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας
2. Καθιερώσετε την επωνυμία σας
3. Μείνετε στο μυαλό των ανθρώπων
4. Αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου
5. Δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες
6. Αυξήσετε τις πωλήσεις σας
7. Γινετε Influencer
8. Κάνετε προώθηση περιεχομένου
9. Γίνετε viral
10.
Μάθετε περισσότερα για τους πελάτες σας

Θα μάθετε στο δικό σας χρόνο, μέσα απο το κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή σας να χειρίζεστε το λογαριασμό σας στο Instagram.

Θα μάθετε τις καλύτερες στρατηγικές και πρακτικές για να πάρετε followers, να προβάλετε την επιχείρηση σας, να γίνετε influencer!

Έλα να συνδεθούμε στο instagram

Θα σε δω στην κορυφή!

Υ.Γ Αν σκέφτεσαι να δημιουργήσεις το δικό σου e shop τότε το άρθρο μου θα σε βοηθήσει και θα σου δείξει πως να το κατασκευάσεις μόνος / η και δωρεάν! θα το βρεις εδώ