Πως να ξεκινήσεις επιχείρηση με χειροποίητα κοσμήματα

2019-10-29

Ξεκινώντας τη δική σου επιχείρηση κοσμημάτων μπορεί να είναι μια εκφοβιστική, αλλά και απίστευτα επωφελή εμπειρία.

Είτε ενδιαφέρεσαι να φτιάξεις τα δικά σου κοσμηματα, να κατασκευάσεις τα σχέδια σου με έναν κατασκευαστή ή να πουλήσεις προ-κατασκευασμένα προϊόντα, μια επιχείρηση κοσμημάτων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρεις κάποια επιπλέον μετρητά ή ακόμα και ένα εισόδημα πλήρους απασχόλησης.

Αν και η αγορά κοσμημάτων μπορεί να φαίνεται γεμάτη, μπορείς να ορίσεις την επιτυχία σου δημιουργώντας ένα ισχυρό επιχειρησιακό σχέδιο, προσδιορίζοντας και στοχεύοντας ένα συγκεκριμένο κοινό και καλλιεργώντας μια μοναδική μάρκα για το προϊόν σου.1. Δημιούργήσε ένα επιχειρησιακό σχέδιο ως χάρτη πορείας.

Ένα επιχειρησιακό σχέδιο είναι ένα ολοκληρωμένο έγγραφο που περιγράφει ποια είναι η επιχείρησή σου και πού πηγαίνει.

Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβεις ένα σχέδιο που να μπορεί να εφαρμοστεί με βάση το χρόνο για την επίτευξη αυτών των στόχων. Για να ξεκινήσεις, μπορείς να κάνεις online αναζήτηση για πρότυπα και παραδείγματα μικρών επιχειρηματικών σχεδίων.

Όραμα και αποστολή: τι θέλεις να επιτύχεις με την επιχείρησή σου.

Προϊόντα και δραστηριότητες: το είδος κοσμήματος που θα πουλήσεις.

Πελάτες: τύποι ανθρώπων που ελπίζεις ότι θα αγοράσουν το κόσμημά σου.

Εξυπηρέτηση Πελατών: πώς θα προσεγγίσεις και θα αλληλεπιδράσεις με τους πιθανούς πελάτες σου (όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Προμηθευτές: απο που θα προμηθευτείς τις πρωτες ύλες. Αν δεν έχεις διαβάσει για το καινούριο πρόγραμμα που δημιούργήσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου για ανθρώπους που θέλουν να προωθούν κοσμήματα, κάνε κλικ εδώ. Σου προτείνω βέβαια να δεις και το παραπάνω βίντεο

Πηγές εισοδήματος: πώς η επιχείρησή σου θα φέρει χρήματα (πωλήσεις κοσμημάτων, χονδρική πώληση).

Τιμολόγηση : πώς θα καθορίσεις τις τιμές του κοσμήματός σου και τι είδους πληρωμές θα δεχθείς.2. Επέλεξε ένα όνομα για την επιχείρησή σου. 

Το όνομα της επιχείρησής σου μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που ακούνε οι πιθανοί πελάτες σου, οπότε βεβαιωσου ότι είναι μοναδικό και αξέχαστο.

Εξέτασε το ενδεχόμενο να επιλέξεις ένα όνομα που σχετίζεται με κοινούς όρους της βιομηχανίας, ώστε οι δυνητικοί πελάτες σου να γνωρίζουν τι πουλάς: τα ονόματα των υλικών στα οποία εργάζεσαι συχνά ("χρυσός" ή "χάντρες"), η μέθοδος παραγωγής (χειροποίητα ), ή το στυλ σου (" σχέδια boho "ή" minimal "). 

Αν σκοπεύεις να δημιουργήσεις ένα πολύ συγκεκριμένο είδος κοσμημάτων, μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένη με το όνομά σου (για παράδειγμα, "The Pendant Boutique" ή "Crochet Bracelet Creations").

Για να διασφαλίσεις ότι το όνομα της επιχείρησής σου δεν έχει ήδη ληφθεί από άλλους, αναζήτησε αν το όνομα του ιστότοπου είναι ακόμα διαθέσιμο.

3.Κάνε έναρξη στην εφορία. Δήλώσου σαν κατασκευαστής η λιανοπωλητής ή και τα δύο στην κατα τόπους εφορία.4.Προσδιόρισε τους πιθανούς πελάτες σου

Ένα εύκολο μέρος για να ξεκινήσεις είναι με την εξέταση των επιχειρήσεων κοσμημάτων παρόμοια με τη δική σου.

Με την επίσκεψη εκθέσεων, την αναζήτηση ιστότοπων πώλησης στο διαδίκτυο, όπως το Etsy [κάνε κλικ εδω και ανεβασε 40 προιοντα δωρεαν] και το Amazon.

Tην περιήγηση σε κοινωνικά μέσα ή τον προγραμματισμό φιλικών συνομιλιών.

Προσπάθησε να καταλάβεις ποιος είναι το κοινό τους, πώς πωλούν τα προϊόντα τους και πώς συνεργάζονται με τους πελάτες τους. 

Μίλησε με τους φίλους και την οικογένειά σου ή κάνε μια ψηφοφορία στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να καθορίσεις  ποια είδη κοσμημάτων το δυνητικό κοινό σου αναζητά και πώς προτιμούν να ψωνίζουν.

Αν έχεις ήδη πουλήσει οποιαδήποτε κοσμήματα, ρωτήσε τους πελάτες.5.Επέλεξε τοποθεσίες για να πουλήσεις τα κοσμήματα σου ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών σου. 

Με βάση την έρευνα των πελατών σου, πάρε στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με το πού θα πουλήσεις τα κομμάτια σου.

Δημιουργία περιπτέρου σε τοπικές και περιφερειακές εκθέσεις τέχνης.

Τοποθέτηση προϊόντων σε τοπικές μπουτίκ.

Πλατφόρμες όπως το Etsy [κάνε κλικ εδω και ανέβασε 40 προιοντα δωρεαν] και το Amazon.

Πώληση απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της επιχείρησής σου.

Οργάνωση επίδειξης ή πώληση στους φίλους και την οικογένειά σου.

Χρησιμοποιώντας πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook Marketplace και την ShareASale

Στη ShareASale θα βρεις χιλιάδες influencer που θα προωθήσουν πολύ γρήγορα το προιον σου

6.Προσδιόρισε τα κοσμήματά σου ώστε να μπορείς να κερδίζεις. 

Ξεκίνήσε καθορίζοντας το κόστος παραγωγής για κάθε κομμάτι κοσμήματος, προσθέτοντας την τιμή των υλικών, τον χρόνο που χρειάστηκε να παράγεις το κομμάτι, το κόστος της συσκευασίας και τους φόρους. Προκειμένου να αποκομίσεις κέρδος από τα κοσμήματά σου, η τιμή λιανικής πώλησης πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το κόστος που χρειάστηκες για την παραγωγή του.

Τυπικά, οι έμποροι λιανικής πώλησης θα πουλήσουν κοσμήματα σε 2,5-3 φορές υψηλότερο από το κόστος παραγωγής του κομματιού.

7.Βρες τι κάνει διαφορετική τη μάρκα σου. 

Η κατανόηση του τι κάνει το προϊόν σου να ξεχωρίζει είναι το πρώτο βήμα στον ορισμό της μάρκας σου. 

Αν έχεις ήδη ένα κατάλογο κοσμημάτων, εξετάσε τον για να δεις αν προκύπτει μια συγκεκριμένη αισθητική ή τάση. 

Ορισμένες αρχές (για παράδειγμα, η χειραφέτηση των γυναικών) μπορούν επίσης να καθοδηγήσουν την επιχείρησή σου και να αποτελέσουν μέρος της διαφοροποιησης σου. 

Είτε πρόκειται για μια μινιμαλιστική γεωμετρική εμφάνιση, μια δέσμευση για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, είτε ένα στυλ αξιόπιστης μόδας προς τα εμπρός, μια συνεπής και μοναδική μάρκα μπορεί να βοηθήσει.

Δοκίμάσε να πραγματοποιήσεις αναζήτηση στο διαδίκτυο και να αποθηκεύσεις εικόνες που σε εμπνέουν για να δείς εάν εμφανίζονται τυχόν τάσεις.

Το Pinterest, το Etsy και το Instagram μπορεί να είναι εξαιρετικά μέρη για να ξεκινήσεις.

Εάν δεν έχεις ένα ισχυρό όραμα για την επωνυμία σου στην αρχή, μπορείς να το βρεις στην πορεία.8. Σχεδίασε ένα λογότυπο που αντανακλά στο εμπορικό σήμα σου. 

Η δημιουργία ενός αξιοσημείωτου και αποτελεσματικού λογότυπου μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις μια πρώτη μεγάλη εντύπωση στους πιθανούς πελάτες. 

Όταν σχεδιάζεις το λογότυπό σου, θυμήσου να κρατάς το εμπορικό σήμα και το κοινό-στόχο σου στο επίκεντρο των αποφάσεών σου. 

Κάνε μια λίστα με όλα όσα θέλεις να έχει το λογότυπό σου, καθώς και οποιεσδήποτε αισθητικές απαιτήσεις πριν ξεκινήσεις το πρώτο σχέδιο.

Αν μπορείς οικονομικά, καλό θα ήταν να προσλάβεις έναν επαγγελματία σχεδιαστή για να δημιουργήσει ένα λογότυπο για εσένα. Δοκιμάσε να αναζητήσεις σχεδιαστές μέσω του ιστοτόπου Fiverr που θα σου κοστίσει λιγότερο.

Εάν είσαι σε αυστηρότερο προϋπολογισμό, υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι κατασκευαστές λογοτύπων on line. Για παράδειγμα το Canva και το  Stensil

Αν τώρα ξεκινάς την έρευνα σου και θέλεις να μάθεις ποιά είναι τα 3 βασικά βήματα για να ξεκινήσεις μια online επιχείρηση δες εδώ

9. Κατασκεύασε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σου. 

Ο ιστότοπός σου θα χρησιμεύσει ως μία από τις πιο δημοφιλείς οθόνες της επιχείρησής σου κοσμημάτων και θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις το εμπορικό σήμα σου. 

Δημιούργησε έναν ιστότοπο που περιλαμβάνει εικόνες της εργασίας σου, λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αγοράς και πληροφορίες επικοινωνίας. Εάν θέλεις να πουλήσεις τα προϊόντα σου online, μπορείς επίσης να επιλέξεις να πουλήσεις τα κοσμήματά σου απευθείας μέσω της ιστοσελίδας σου.

Αγόράσε ένα όνομα τομέα για την επιχείρησή σου μέσω ενός καταχωρητή όπως το GoDaddy

Με βάση τις προτιμήσεις του προϋπολογισμού και του σχεδιασμού σου, επέλεξε μια υπηρεσία που φιλοξενεί τον ιστότοπό σου, όπως ο ιστότοπος Webnode.

Σου τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Για εμένα δεν υπάρχει καλύτερο και θα διαβάσεις εδώ το γιατί.

Για εσένα πάντως που σου φαίνεται βουνό ή δεν έχεις το χρόνο να φτιάξεις το δικό σου website είμαι εδω για να σου πως πως μια μικρη συσκευή θα αλλάξει για πάντα τη ζωή σου. Μπορεις να πουλάς τα προιόντα σου μέσα απο τα social media στέλνοντας στον πελάτη απλά το link πληρωμής έστω και αν ζει σε άλλη χώρα. Διάβασε το άρθρο και με ευχαριστείς μετά. Μέσα έχω καρφιτσώσει και βίντεο με tutorial που σου δείχνω πως να το χειρίζεσαι εύκολα και γρήγορα. θα το βρεις εδώ

Αν τώρα ξεκινάς την έρευνα σου και θέλεις να μάθεις ποιά είναι τα 3 βασικά βήματα για να ξεκινήσεις μια online επιχείρηση δες εδώ

Άνοιξε ένα λογαριασμό στη Revolut γιατί με κάθε αγορά σου θα έχεις επιστροφή χρημάτων. Πληροφορίες για τη Revolut θα βρεις εδω

10. Τράβηξε υπέροχες φωτογραφίες των κοσμήματων σου. 

Δεδομένου ότι τα κοσμήματα είναι ένα οπτικό προϊόν, οι καλές φωτογραφίες είναι κρίσιμες για την επιχείρησή σου, ειδικά όταν πουλάς online. 

Ακόμα και το πιο όμορφο κομμάτι κοσμήματος μπορεί να φανεί μη ελκυστικό για τους αγοραστές, αν οι φωτογραφίες είναι άσχημα φωτισμένες. Πραγματοποίησε υψηλής ποιότητας φωτογραφίες για να αυξήσεις τις πωλήσεις στο διαδίκτυο.

Εάν δεν είσαι καλή στη φωτογραφία, μπορείς να προσλάβεις έναν επαγγελματία. Ακόμη και μόνο μια χούφτα εικόνων μπορεί να προσφέρει μια ισχυρή βάση.

Αν πάλι δυσκολέυεσε οικονομικά έχω να σου προτείνω να αποκτήσεις το Μίνι φωτογραφικό κουτί με 6 χρωματιστα φόντα και ενσωματωμένο φωτισμό.

Εμένα μου έχει λύσει τα χέρια θα το βρείς εδώ.

Μια άλλη καλή λύση είναι ένα ring light. Αν δεν ξέρεις τι είναι διάβασε εδώ

Και τέλος must για εμένα είναι μια αυτόματη περιστρεφόμενη βάση φωτογράφισης προϊόντων 360 μοιρών 11. Ανέπτυξε μια παρουσία στα κοινωνικά μέσα για την επωνυμία σου. 

Η δημιουργία λογαριασμών στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να σε βοηθήσει να διαφημίσεις την εταιρεία κοσμημάτων σου. 

Χρησιμοποίησε αυτούς τους λογαριασμούς για να μοιραστείς φωτογραφίες των προϊόντων σου, πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σου και ενημερώσεις όπως πωλήσεις ή νέες γραμμές. Συμπερίλάβε στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων τον ιστότοπό σου και αντίστροφα.

Το Instagram και το Pinterest είναι λαμπρές πλατφόρμες για προϊόντα όπως κοσμήματα. Δημιούργησε ένα προφίλ για την επιχείρησή σου και ανέβασε φωτογραφίες με τα πιο φωτογενή κοσμήματα σου. Ακολούθήσε λογαριασμούς με παρόμοιες επιχειρήσεις και χρησιμοποίησε hashtag όπως #jewelry ή #instajewelry. Αν έχεις τον προϋπολογισμό, προσπάθησε να προσεγγίσεις το κοινό σου μέσω των διαφημίσεων.Το Facebook είναι ιδανικό για να παραμείνεις σε επαφή με τους πελάτες σου, να δημοσιεύεις φωτογραφίες προϊόντων και να μοιράζεσε ειδήσεις σχετικά με την επιχείρησή σου, όπως πωλήσεις ή ειδικές προσφορές.

Σου προτείνω να δεις τα ανάλογα βίντεο, θα σε βοηθήσουν πολύ. Για περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο δες εδω .

Αν θέλεις να αναπτύξεις το Instagram σου έχω ετοιμάσει ένα ebook δωρεάν! Κάνε κλικ εδώ

Αν θες να μάθεις τις καλύτερες στρατηγικές και τεχνικές για να μεγαλώσεις το brand σου, να προβάλλεις την επιχείρηση σου, να γίνεις influencer, η απλά να πάρεις followers στο Instagram τότε θα πρέπει να σε ενημερώσω ''Πως να γίνεις instagram expert'' είναι έτοιμο και μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν το πρώτο μάθημα εδώ


Online μαθήματα οπου θα μάθετε πως να

1. Αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας
2. Καθιερώσετε την επωνυμία σας
3. Μείνετε στο μυαλό των ανθρώπων
4. Αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου
5. Δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες
6. Αυξήσετε τις πωλήσεις σας
7. Γινετε Influencer
8. Κάνετε προώθηση περιεχομένου
9. Γίνετε viral
10.
Μάθετε περισσότερα για τους πελάτες σας

Θα μάθετε στο δικό σας χρόνο, μέσα απο το κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή σας να χειρίζεστε το λογαριασμό σας στο Instagram.

Θα μάθετε τις καλύτερες στρατηγικές και πρακτικές για να πάρετε followers, να προβάλετε την επιχείρηση σας, να γίνετε influencer!Πολλοί από τους φίλους μας θέλουν να μάθουν τις στρατηγικές και τις τακτικές μας, και εμείς ποτέ δεν είμασταν τσιγκούνιδες σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών.Αν θες να μάθεις ποιά εργαλεία χρησιμοποιούμε κάνε κλίκ Έλα να συνδεθούμε στο instagram

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο μοιράσου το με τους φίλους σου! Θα σε αγαπούν διπλά.


Για την ελευθερία σου!

Θα σε δω στην κορυφή!

Life is Grand!Υ.Γ Δεν έχεις ιδέα απο κοσμήματα και τώρα ξεκίνησες την έρενα σου. ξεκίνα απο τα βασικά. Μάθε ποιοί είναι οι συμβολισμοί των κοσμημάτων καιη γενική σημασία τους. Θα βρεις το άρθρο εδώ