Πως να ξεκινήσω να φτιάχνω κοσμήματα

2020-03-02

Νομίζω ότι η κατασκευή κοσμημάτων είναι το καλύτερο χόμπι του κόσμου.

Όταν όμως μπορείς να ζεις απο αυτό, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. 

Δεν είναι μόνο δημιουργικό και διασκεδαστικό, αλλά μπορείς πραγματικά να φορέσεις τα κοσμήματα που κατασκευάζεις.

Έτσι για εσένα που είσαι έτοιμη / ος να το δοκιμάσεις, αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, αυτές είναι οι 8 συμβουλές μου.


1. Αγόρασε ένα κιτ κοσμημάτων. 

Για μια εύκολη μετάβαση στην κατασκευή κοσμημάτων, επισκεψου ένα τοπικό κατάστημα και αγόρασε ένα κιτ κατασκευής κοσμημάτων.

 Τα κιτ κοσμημάτων παρέχουν βασικά εργαλεία που σου επιτρέπουν να κατασκευάσεις διάφορα κοσμήματα. Τα περισσότερα κιτ έρχονται με κάποιες βασικές οδηγίες με διαφορετικές ιδέες κοσμημάτων, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου για να δημιουργήσεις οποιοδήποτε κόσμημα θέλεις.

2. Επέλεξε ένα είδος κοσμήματος να δοκιμάσεις να το κατασκευάσεις.

Όταν πρόκειται για την κατασκευή ενός κοσμήματος, το σχέδια πραγματικά είναι απεριόριστα.

Επέλεξε ποιό σχέδιο σου αρέσει και απο ποιό υλικό θες να είναι.

Εμπνεύσου πηγαίνοντας σε καταστήματα κοσμημάτων ή ψάξε σε πλατφόρμες και ιστοσελίδες που πουλάνε κοσμήματα.


3. Απέκτησε μερικές βασικές δεξιότητες

Υπάρχουν κάποιες δεξιότητες που θα πρέπει να έχεις, ανεξάρτητα από το υλικό που θα αποφασίσεις να δοκιμάσεις πρώτα.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να έχεις βασικές γνώσεις για το πώς να χρησιμοποιείς τις γρανες αν θέλεις να κατασκευάσεις σκουλαρίκια και πως να πιεζεις τα στοπάκια για να ασφαλίζεις ένα βραχιόλι. 

Επίσης καλό είναι να γνωρίζεις τις βασικές μετρήσεις κοσμημάτων. 

Για να καθορίσεΙς πόσο μεγάλο ή μικρό θέλεις να είναι το κομμάτι του κοσμήματός που θα κατασκευάσεις, προσπάθησε να εξοικειωθείς με τις βασικές μετρήσεις κοσμημάτων. Υπάρχουν κοινά, τυποποιημένα μεγέθη για κολιέ και βραχιόλια ανάλογα με το εάν το κόσμημα είναι για άντρες ή γυναίκες και θα πρέπει να τα γνωρίζεις.

Για να μάθεις αυτές τις διαφορετικές τεχνικές, μπορείς να διαβάσεις βιβλία με κατασκευές κοσμημάτων, να συμμετέχεις σε σεμινάρια, να κάνεις αναζήτηση στο διαδίκτυο για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής των συγκεκριμένων σκουλαρικιών, βραχιόλι, δαχτυλιδιών ή άλλων κοσμημάτων που θέλεις να κατασκευάσεις.

Πριν αγοράσεις κάτι, βεβαιωσου ότι ξέρεις τι είναι και γιατί το χρειάζεσαι. Αυτό θα σου εξοικονομήσει χρόνο, χρήμα και απογοήτευση.

Μόλις μάθεις αυτές τις δεξιότητες, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για τις δημιουργίες σου.

4. Δημιούργησε έναν ειδικό χώρο εργασίας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό για έναν χειροτέχνη ή την οικογένεια του, το να έχει τυχαία υλικά παντού. Αν δεν μπορείς να βρείς αυτό που χρειάζεσαι, σπαταλάς πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για την κατασκευή ενός κοσμήματος.

Επέλεξε ένα δωμάτιο στο σπίτι σου - ή τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο τραπέζι, γραφείο ή συρτάρι - που μπορείς να εργαστείς. Υπάρχουν ιδέες αποθήκευσης όπως φθηνά δοχεία και κουτιά που μπορείς να αποθηκεύσεις εύκολα χάντρες και άλλα.

Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζεις πάντα τι έχεις και σε ποιό σημείο!


5. Ψάξε για Έμπνευση

Μερικές φορές μπορεί να εμπνευστείς ένα σχέδιο. Άλλες φορές θα πρέπει να πάρεις έμπνευση.

1. Περιηγησου στο Pinterest.

2. Δες βίντεο στο YouTube. 

Σου προτείνω να επισκεφτείς το κανάλι μου και να δεις tutorial με κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια και άλλα. Θα το βρεις εδώ

6. Ξεκίνησε μαθήματα

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλεις να μάθεις;

Ξεκίνησε online μαθήματα με έναν έμπειρο εκπαιδευτή! Μπορείς να ξεκινήσεις με μια τάξη αρχάριων ή να επιλέξεις ένα μάθημα για μια συγκεκριμένη τεχνική. Ίσως επίσης να βρείς μια τάξη στην πολη σου ή κάποιο κατάστημα με χάντρες όπου μπορείς να μάθεις τεχνικές.

7.Να σκέφτεσαι θετικά

Όπως κάθε δεξιότητα, χρειάζεται χρόνος. Ο πρώτος μήνας πρόκειται να μοιάζει με χάος. Και αυτό είναι εντάξει! Επειδή ο δεύτερος θα είναι καλύτερος και από τον τρίτο θα νιώσεις σαν επαγγελματίας. Μην αφήσεις μια δύσκολη ή αποτυχημένη κατασκευή να καταστρέψει τον ενθουσιασμό σου. Απλά συνεχίσε να προσπαθείς, συνέχισε να εκπαιδεύεσαι και να θυμάσαι ότι όλες οι δεξιότητες απαιτούν χρόνο.

Οπωσδήποτε θα χρειαστείς μια κάρτα για τις αγορές σου. Σου προτείνω της Revolut γιατι καθώς τη χρησιμοποιείς θα έχεις και επιστροφή χρημάτων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ


8. Πάρε ρίσκα

Μην διστάσεις να δοκιμάσεις μια συγκεκριμένη τεχνική επειδή φαίνεται δύσκολη. 

Να θυμάσαι οτι τα εργαλεία κάνουν το μάστορα.

Θα εκπλαγείς τι μπορείς να κάνεις με τα σωστά εργαλεία.

Επίσης, μην περιορίζεις τον εαυτό σου σε κάποιο στυλ, χρώμα ή μέγεθος κοσμημάτων. Παίξε με τα υλικά, δοκίμασε νέα πράγματα και βρες τι σου αρέσει. 

Πειραματίσου με διάφορα υλικά.

Δεν υπάρχει όριο: Φτάσε όπου δεν μπορείς!

Μόλις ξεκινήσεις, θα δείς γρήγορα ότι είναι εντελώς εθιστικό -και μην πείς ότι δεν σε προειδοποίησα!

Αν πάλι είσαι σε ένα καλό επίπεδο και δημιουργείς τα δικά σου κοσμήματα αλλα δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση το άρθρο μου θα σε οδηγήσει. Θα το βρεις εδώ

Άν είσαι αρχάρια γενικά με τα κοσμήματα και θέλεις να μάθεις ποιός είναι ο συμβολισμός τους και η γενική σημασία τους διάβασε εδώ


Δεν σε έπεισα ακόμη ; Τότε να σε ενημερώσω ότι οι συνεργάτες μου κι εγώ έχουμε δημιουργήσει ένα καινούριο πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις έστω και αν τα χέρια σου δεν πιάνουν τελικά να κατασκευάσεις τα δικά σου κοσμήματα. Θα το βρεις εδώ

Εχω ετοιμάσει ειδικά για εσένα που θέλεις να αναπτύξεις τους followers σου έναν δωρεάν οδηγό.

θα μάθεις ποιες ώρες πρέπει να κοινοποιείς, γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς τα hashtags και τι πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις μια μεγάλη κοινότητα. Θα τον βρείς εδώ

Αν πάλι θέλεις να αναπτ΄ύξεις το Instagram είτε για να μεγαλώσεις το brand σου, να προβάλλεις την επιχείρηση σου, να γίνεις influencer ή απλά να πάρεις followers τότε πρέπει να σε ενημερώσω πως το πρόγραμμα μου 'Πως να γίνεις expert στο Instagram΄΄  είναι έτοιμο. Μπορείς τώρα να παρακολουθήσεις το πρώτο μάθημα δωρεάν εδώ 

 Online μαθήματα οπου θα μάθετε πως να

1. Αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας
2. Καθιερώσετε την επωνυμία σας
3. Μείνετε στο μυαλό των ανθρώπων
4. Αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου
5. Δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες
6. Αυξήσετε τις πωλήσεις σας
7. Γινετε Influencer
8. Κάνετε προώθηση περιεχομένου
9. Γίνετε viral
10.
Μάθετε περισσότερα για τους πελάτες σας

Θα μάθετε στο δικό σας χρόνο, μέσα απο το κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή σας να χειρίζεστε το λογαριασμό σας στο Instagram.

Θα μάθετε τις καλύτερες στρατηγικές και πρακτικές για να πάρετε followers, να προβάλετε την επιχείρηση σας, να γίνετε influencer!

Ελα να συνδεθούμε στο instagram

Αν σου άρεσε το άρθρο κοινοποίησε το στους φίλους σου! θα σε αγαπούν διπλά!

Θα σε δω στην κορυφή!

Life is Grant!

Υ.Γ Για περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Youtube κανάλι μου. Θα το βρεις εδώ